Düşük hapı diye bir şey yok

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Düşük hapı diye bir şey yok. En azından şu anda kullanımda değil. Bu deneysel çalışmada kaldı. FDA onayı ile birlikte gündeme alınmış bir olay değil. Yasal olarak 10. gebelik haftasına kadar kadınların kürtaj olma hakları var.

Ağrı ve kan ilk belirti sayılır
En önemli iki belirtisi alt kasıkta ağrı ve kanamadır. Gebeliğin ilk aylarında ağrı görülmesi normal bir bulgudur. Rahim genişledikçe etraftaki dokulara baskı yapar. Eğer ağrı dinlenme ile geçiyorsa üzerinde durmamak lazım. Ama düşükteki ağrı farklı bir ağrıdır ve çoğu zaman buna vajinal kanama da eşlik eder. Ancak bizim kanamadan kastettiğimiz gebeliğin ilk aylarındaki kahverengi akıntı değil, bildiğimiz kırmızı kandır.

3 kez tekrar tehlike demek

* Sizce kaç kere düşük yaşanırsa tehlike var demektir?
Düşüklerin görülme sıklığı yüzde 15 ile 40 arasındadır. Yani aşağı yukarı üç gebelikten biri düşükle sonuçlanıyor. Çok sık görülen bir olay. Özellikle ilk gebelik düşükle sonuçlandığı zaman çok büyük moral bozukluğu yaşıyorlar, "Neden benim başıma geldi, neden bebeğimi kaybettim" diyorlar. Halbuki her üç kadından biri yaşıyor. Ama arka arkaya üç kez düşük olursa o zaman bir problem var demektir. Araştırmaya başlamak gerekir. Onun haricinde bir kere düşük oldu diye hemen neden araştırmaya başlamıyoruz. Çünkü bunların yüzde 60 nedeni kromozom problemidir. İstatistik olarak yaşanma olasılığı fazladır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst