Dünyanin En İyi 10 Aquaparkı

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:


Sunway Lagoon/ Malezya
Malezya'daki en büyük aquaparktır. Kuala Lumpur yakınlarındaki bu parkta sayılamayak kadar su kaydırağı bulunur. Temaları arasında Macera Dünyası, Afrika suları ve Vahşi Batı bulunmaktadır. Bu parkta sörf yapmak bile mümkündür. Parkın genelinde 6 ton gerçek kum ve palmiye ağaçları kullanılmıştır.







Chimelong Water Park/ Çin
Dünyada bir numara olmayı amaçlayan bu su parkında yaklaşık 1 milyon metreküp su bulunur. Bu parktaki en tanınmış kaydırak Behemoth Bowl'dur.











Wet and Wild/ Florida
Orlando'da macera tutkunlarına hitap eden pek çok eğlence parkı bulunur. Ancak Florida güneşinden bunaldığınızda gideceğiniz tek bir yer vardır! Kuzey Amerika'nın en eğlenceli su parklarından biri olan Wet n' Wild'ın en ünlü oyuncağı Brain Wash!











World Water Park/ Kanada
Edmonton, Kanada dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden birine ev sahipliği yapar. Ayrıca en büyük su parkının da bulunduğu Edmonton'da Kanada'nın havası hafif serin olsa bile siz suya kendinizi atmak için sabırsızlanıyorsunuz. En büyük kapalı alan dalga havuzundan 25 yükseklikteki su kaydıraklarına kadar herşey eğlenmeniz için tasarlanmıştır.













Schlitterbahn/ Teksas
Teksas'ta bulunan en büyük su parkı olan Schlitterbahn, Almancada "kayan yol" anlamına gelmektedir. İlginç su kaydıraklarıyla adından söz ettiren bu park, sıcaktan kurtulmanın en güzel yolu!













Noah's Ark Water Park/ Wisconsin
Büyük su parklarına ev sahipliği yapan ABD'nin diğer bir eğlncesi de Wisconsin'de bulunur. Park, sıcak bir yaz gününde isteyebileceğiniz herşeyi önünüze seriyor. Çocuklar için özel 4 adet havuz, 2 dalga havuzu, 2 nehir ve göletiyle tam bir eğlnce merkezi. 21 metre yükseklikten düşen Time Warp ise en ünlü kaydıraklarından biri.










Las Cascada Water Park/ Porto Riko
Karayipler'deki en büyük su parkı olan bu eğlence merkezi 1985 yılında inşa edilmiştir. İster serinlemek ister eğlenmek isteyin, kesinlikle uğramanız gereken bir yer...







Sandcastle WaterPark/ Birleşik Krallık
İngiltere'deyken pek çok kale ziyaret edersiniz. Sandcastle su parkı ise ülkedeki en büyük kapalı alan su parkıdır. 18'den fazla kaydırak ve oyuncağın bulunduğu alanda dalga makinesi bile bulunur.










Wet and Wild Water World/ Avustralya
Wet n' Wild ailesinin diğer bir üyesi olan bu su parkı kıtanın en büyük aquaparkıdır. Tüm yıl boyunca açık olan parkta hem eğlence hem de korku en üst seviyelerde gezinir.










Water Country/ Virginia
1950'li yılların temasıyla inşa edilen bu parkta yenilikçi özellikler göze çarpar. Nehir raftinginden korkutucu kaydıraklara kadar pek çok oyuncak size eğlence dünyasının kapılarını aralar.















 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst