Dünyanın En Güzel Parkları

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Yaz aylarında pahalı tatiller yerine daha ekonomik aktiviteleri tercih edenler ya da tatile gitme imkanı olmayanlar için şehirlerin merkezlerinde yer alan büyük parklar tam anlamıyla mükemmel bir seçim. Giriş ücreti gerektirmeyen hatta bazı ücretsiz imkanları olan içinde oyunlar oynanan çimlerinde dinlenilen ya da belki spor yapılan çoğumuzun filmlerde gördüğü bu parklar hangi şehirlerdedir özellikleri nedir.

01-wd0709-central-Park.jpg




New York - Central Park


İlk peyzaj mimari örneği olan ulusal ve tarihi bir kilometre taşı sayılan park Amerika'da yapıldı. Bugün "Central Park" ülkenin en çok ziyaret edilen parkı. New York şehrinin en çok ilgi gören parkı olmasının yanı sıra dünyanın diğer ülkelerinden gelen insanların da ilgisini çekiyor. Central Parkın içinde hayvanat bahçesi çeşitli bar ve restoranlar da bulunuyor. Birçok ziyaretçi Manhattan manzarası karşısında güneş banyosu yapmanın keyfine varıyor. Sıcak aylarda yaz sahnesinde bazı ücretsiz konser organizasyonları da yapılıyor.



02-wd0709-South-Mountain-Park.jpg



Phoenix - South Mountain Park


Amerika'nın en geniş parkı batısında hemen Phoenix şehrinin yanında yer alıyor. Bir çok nadide özelliğinden bir tanesi "saguaro" kaktüsleri "brittlebush" bitkileri ve "palo verde" ağaçları gibi çöl bitki örtüsüne ev sahipliği yapması. Piknik yürüyüş bisiklete binmek yapılabilecek genel etkinlikler arasında bulunuyor. 65 kilometrekarelik yerleşim alanında her türden yürüyüşçüye göre kimisi diğerine göre daha zorlu toplam 82 kilometre uzunluğunda patikalar bulunuyor. Efsanevi "Mystery" Şatosu da parkın dağ eteklerinde bulunuyor.


03-wd0709-Hyde-Park.jpg




Londra - Hyde Park


Londranın en büyük parklarından biri olan Hyde Park içerisinde Kensington Gardens The Green Park ve St. Jamess Parkın da bulunduğu geniş bir alanı kapsıyor. En bilinen bölümü ise Speakers Corner (Konuşma Köşesi) bu bölümde ziyaretçiler akıllarından geçen herşeyi bağırarak söylüyor ve rahatlıyorlar. Tabiki yasalara uyan düşüncelerini açıkladıkları sürece aksi takdirde polisle zor anlar yaşanabilir. Sonuç olarak bu bölüm bir çok prostestonunda yapılması için uygun bir ortam sayılıyor.


04-wd0709-Vondelpark.jpg



Hollanda Amsterdam - Vondelpark


Hollandanın en meşhur parklarından biri olan Vondelparka her yıl 10 milyonun üzerinde ziyaretçi geliyor. En popüler aktiviteler paten ya da kaykayla gezinmek ve spor yapmak. Parkın içinde yer alan açıkhava tiyatrosunda her yıl bir çok ücretsiz konser veriliyor. Yine parkın içinde bulunan Film Müzesinde ise 35.000 film ve 20.000 üzerinde film konulu kitap bulmak mümkün. Vondelpark altı oyun alanı bir çok kafe ve restorandan oluşuyor.

05-wd0709-Stanley-Park.jpg



Kanada Vancouver Stanley Park


Stanley park her yıl 8 milyon ziyaretçi kabul ediyor. İçerisinde çoğu yüzlerce yıllık olan tam 500.000 ağaç bulunuyor. Parkta 6 heykel ve 20nin üzerinde anıtla birlikte akvaryum çocuklar için küçük bir çiftlik minyatür bir tren yolu golf sahası su parkı ve daha bir çok farklı alan mevcut. Stanley park aynı zamanda Siwash Kayalıkları ve Beaver Gölü gibi doğal güzelliklere de sahip.

06-wd0709-Ueno-Park.jpg





Japonya Tokyo - Ueno Park


Ueno İstasyonunun yanında bulunan parkın en önemli özelliği içerisinde halk kahramanı olan Saigo Takamorinin heykeli ile birlikte bir çok da müze bulundurması. Ulusal Müze Ulusal Bilim Müzesi Tokyo Sanat Galerisi bunlardan birkaçı hatta Japonyanın pandaları gösterileri ile ün


07a-wd0709-Muenchen-Englischer-Garten.jpg




Almanya Münih - Englischer Garten


Englischer Garten bahçeleri ile dünyanın önde gelen parkları arasında yer alıyor. Park adını içerisinde bulunan görkemli bahçelerden alıyor. Bu bahçelerin tarihi 18.yyın ortalarına kadar dayanıyor. İki ana bölümden oluşan park Isarring yolu ile bölünmüş. Chinesischer Turm adlı yapı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bu yapı aynı zamanda Münihin en büyük ikinci bira bahçesi. Parkın en güzel bölümü ise içinde ağaçların oluşturduğu adalarla mükemmel bir görüntü çizen Kleinhesseloher Gölü.



08-wd0709-Chapultepec-Park.jpg



Meksika - Chapultepec Park


Başkentte bulunan aynı zamanda Meksika Başkanının da yaşadığı Ulusal Tarih Müzesinin merkezinde bulunan park geniş bir alanda yer alıyor ve neredeyse şehrin büyük bir bölümünü kapsıyor. İçinde kaleler ve hayvanat bahçesi de bulunan park şehrin Çocuk Müzesi Antropoloji Müzesi ve Sanat Müzesine de ev sahipliği yapıyor.

09-wd0709-Metropolitan-Park.jpg



Şili Santiyago - Metropolitan Park


Dünyanın en büyük kent parklarından biri. Üstelik bir çok imkana sahip hayvanat bahçesinde eğlenmek ya da sıcak yaz günlerinde havuzda serinlemekkoruda huzurlu bir gezi yapmak hatta dağa tırmanmak seçenekler arasında.


10-wd0709-Tiergarten-Park.jpg




Almanya Berlin Tiergarten


Tiergarten Almanyada Hayvan Bahçesi anlamına geliyor. Ziyaretçiler anıtların bahçelerin arasında birbirinden farklı çiçeklere bakarken oldukça keyifli vakit geçirebiliyor. Ayrıca Temmuz 2008de o dönemde başkan adayı olan Barack Obama bu parkta tam 200.000in üzerinde insana konuşma yapmış. Bu geniş alan aynı zamanda canlı konser performanslarına da ev sahipliği yapıyor. Tiergartende de akvaryum oyun parkları hayvanat bahçesi ve Spree Nehri bulunuyor.
 

nusya84

Yeni Üye
Katılım
12 Ekim 2020
Mesajlar
6
Tepki
0
Puan
1
Yaş
40
Konum
Ankara
Benim de en büyük hayalim Central Park ı görmek. o binalar arasında o kocaman yeşil alanı peyzej mimarlarının tasarladığına bir türlü inanamıyor insan. Çok büyük ve çok görkemli bir park hep araştırırım
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

nusya84

Yeni Üye
Katılım
12 Ekim 2020
Mesajlar
6
Tepki
0
Puan
1
Yaş
40
Konum
Ankara
Bende çok istiyorum görmeyi.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst