Dünyanın dövme sanatı bu fuarda

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
17898051.jpg


Dünyanın dövme sanatı bu fuarda

Türkiye'de bir ilk gerçekleşiyor

Dövme sanatının dünyaca ünlü ustaları İstanbul Tattoo Convention ile ilk defa 15-16 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da buluşuyor. Fuar, hem meraklılarına hem izlemek için gelen hem de dövme yaptırmak için katılan herkese açık.

Binlerce yıllık geçmişi bulunan dünyanın en köklü sanatlarından dövmenin dünyaca ünlü ustaları 15-16 Eylül'de düzenlenecek İstanbul Tattoo Convention Fuarı’nda buluşacak. Sektörün öncüsü Golden Arrow tarafından düzenlenecek fuarında düzenlenecek şovlarda Hollywood starları ve dünyaca ünlü sporcuların dövmelerini yapan ABD, İngiltere, Çin, Japonya ve İskoçya'dan pek ünlü dövme sanatçısı hünerlerini sergileyecek.

Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan, kimi medeniyetlerde dini, kimi medeniyetlerde de süslenmeyi ve sosyal statüyü temsil eden dövme sanatına ilgi artarak devam ediyor. Zamanla farklı renkler ve şekillere bürünen dövme sanatının dünyada olduğu gibi Türkiye'de popülerliğini arttırıyor.

Türkiye'de dövmeciliğin meslek olarak tanımlanması ve meslek standartlarının oluşturulması için İstanbul Güzellik Uzmanları Kalıcı Makyajcılar ve Dövmeciler Esnaf Odası ile birlikte çalışamalar da yürüten Golden Arrow'un Yönetim Kurulu Başkanı N. Şener Öner'in öncü olduğu, Türkiye'deki dövme sanatına yön veren markalar, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek "İstanbul Tattoo Convention" fuarında bir araya gelecek. 15-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan fuara yaklaşık 10 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. Ülkemizde dövmecilik sanatına yön veren Türk ustalarının yanı sıra dövme tutkunları dünyaca ünlü isimlerle de bir araya gelecek.

Dünyanın sayılı, Türkiye'nin de öncü dövme ve piercing sarf malzemesi tedarikçilerinden biri olan Golden Arrow’un ev sahipliğinde düzenlenecek fuara, ülkemizde İzmir'den Antalya'ya Eskişehir'den Muğla'ya Türkiye'nin birçok yerinden ünlü dövme sanatçılarını da ağırlayacak "İstanbul Tattoo Convention" fuarına Litvanya, Japonya, Japonya, ABD, İngiltere, Yunanistan, İskoçya ve Çin'den dünyaca ünlü usta isimler katılacak.

Hürriyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst