Dünyada Sık Rastlanan Migren Ağrısı Hastalığı ve Bitkisel Formülleri

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Migren, tüm dünyada hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen, sık rastlanan ve ağrılı bir hastalıktır. Bulantı, kusma, ışığa ve sese aşırı duyarlılık gibi belirtileri olan bu hastalık, migrenli kişi ve ailesi için genellikle çok sıkıntı verir. Migren, ataklar sırasında kişinin tüm faaliyetlerini tamamen durdurabileceği gibi, ataklar arasındaki dönemde de yaşam kalitesini azaltabilir. Kişilerin yaşamlarındaki olumsuz etkilere rağmen, migreni olanların çoğu tam tedavi edilmezler. Bu, bazen, migreni olanların tedavi edilme şanslarının olmadığına inanmalarından ve bu konuda doktora gitmemelerinden kaynaklanır. Ancak daha yeni ve daha etkili tedavilerin bulunmasıyla, migren’i olan pek çok kişi için yeni umutlar doğmuştur.
Migren atağının sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, migreni olan çoğu kişi, belli faktörlerin migren ataklarını “tetiklediğine” inanır. Bu tetikleyiciler arasında stres veya stres sonrası gevşeme, çok fazla veya çok az uyku, kuvvetli ışık, hava değişikliği ve çikolata, peynir, kırmızı şarap, kahve ve çay gibi yiyecekler yer alır. Çoğu kadında hormonal değişiklikler veya adet dönemi de migreni tetikleyebilir, ancak ataklar başka zamanlarda da olabilir.
Migren Ağrısı ve Pratik Bitkisel Formüller
  • Ağrı geldiği zaman kahvesi bol olan soğuk ve sade bir kahve içilir.
  • 1 bardak kaynar suya 4-12 gram kedi otu kökü konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.
  • Defne tohumu toz haline getirilir. Günde 5 gram balla macun yapılır ve yenilir.
  • 1 bardak kaynar suya 2-3 gram kekik konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.
  • 1 bardak suya 2-4 gram anason konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya 4-10 gram ufalanmış oğul otu yaprağı konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.
  • Migren Noktalarına Papatya Yağıyla masaj yapılmalıdır.
  • 2 su bardağı kaynar su içine, birer tatlı kaşığı hafif ezilmiş defne, oğul otu ve fesleğen koyularak 15 dakika demlenir. Bu karışım ılık olarak günde 2-3 bardak içilir. Şeker hastalığı olmayanlar bitki çayını bir kaşık balla tatlandırabilir. Düzenli olarak en az 1 ay içilmeye devam edilmelidir.
Prof. Dr. Ahmet Maranki

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst