Dünyada Bir İlk: Kanı Durduran Türk İlacı

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Türk bilim adamları, her türlü kanamayı birkaç dakika içinde durduracak bir ilaç geliştirdi. İlaç, ayrıca Cumhuriyet tarihinde ilk kez Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat alan yerli ürün oldu.

Her türlü kanamayı kapsül yaparak birkaç dakika içinde durduran maddeyi dünyada ilk kez Türk bilim adamları geliştirdi. Kan kaybından ölümleri durdurması hedeflenen ilaç, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat alan yerli ürün oldu.

'KANAMA ANINDA DURDU'

İlacın, kanamayı hızla durduran etkisi Hacettepe Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü tarafından araştırılarak kanıtlandı. Her türlü kanama için üretimine başlanan ürün, ilk olarak Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi'nde sünnet olan ve kanaması 15 gün boyunca hiçbir şekilde durdurulamayan hemofili hastası Hakan Yargı için kullanıldı. Hastanın kanaması hemen durduruldu.

Stratejik olarak da büyük önemi bulunan ürün, özellikle sınır bölgesine ilk yardım malzemesi olarak gönderiliyor. Klinik deneylerini yürüten Hacettepe Üniversitesi Hematoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu,

"Bu ürün bugüne kadar kanama durdurma mekanizmasıyla ilgili bildiğimiz verileri alt üst etti. Kanama durdurma mekanizması tamamen farklı. Her türlü kanamayı birkaç dakika içinde durdurabiliyor. Tüm dünyada kan kaybından ölümleri bu sayede önlemeyi amaçlıyoruz" dedi.


Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst