Dünyaca ünlü top model Cindy Crawford’ın güzellik sırları

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Verdiği bir röportajda söylediği, “Ben bile yataktan Cindy Crawford gibi kalkmıyorum” sözleriyle herkesin, doğru seçimlerle güzel olabileceğini anlatan dünyaca ünlü top model Cindy Crawford, güzellik sırlarını InStyle dergisine anlattı...



404363763988.jpg




►Saç

♦Sır 1: Size en çok yakışan rengi bulun: İnsanlar sürekli olarak estetik operasyon ya da botokstan bahsediyor ama bence doğru saç rengi, bir kadını diğer her şeyden çok daha genç gösteriyor. Ben daha parlak ve doğal görünmesini sağlamak için, saçımı tek bir renge boyatmak yerine, birkaç tonunu da aralara gölge olarak attırıyorum.

♦Sır 2: Sık sık kurutmayın: Saçlarımı her gün kurutma makinesiyle kurutmuyorum. Çünkü kendi kendilerine kuruduklarında çok daha doğal ve hacimli durduklarını düşünüyorum. Bazen saçım kuruduktan sonra kalın bir maşa yardımıyla onlara şekil veriyorum, bazen de sadece at kuyruğu yapıyorum.

♦Sır 3: Bigudi kullanın: Saçlarımın gösterişli durmasını istediğimde, önce onları, yuvarlak bir fırça yardımıyla saç kurutma makinesiyle kurutuyorum. Ardından büyük bigudilerle sarıyorum. Bir müddet sonra bigudileri çıkardığımda saçlarım son derece havalı ve bakımlı gözüküyor.

►Cilt

♦Sır 1: Besleyin ve koruyun: Mottom; cilidimi gece boyunca beslemek, gün boyunca da korumaktır. Uyurken cildimin yenilenmesi için bir gece kremi kullanırım. Gün içinde ise, cildime, güneş ışınlarından korunmak için SPF içerikli bir nemlendirici sürerim.

♦Sır 2: En azından ayda bir kez yüzünüze peeling yapın: Ölü hücrelerimden arınmak için, ayda en azından bir kez peeling yaptırıyorum. Evde ise ya yumuşak bir fırça kullanıyorum ya da gözeneklerimin tıkanmaması için makyajımı, peeling etkisi içeren bir temizleyiciyle çıkarıyorum.

♦Sır 3: Farklı fondötenleri karıştırarak kullanın Cildinizin doğal görünmesini sağlamak için, bazen iki rengi karıştırmanız gerekebilir. Her ne kadar mağazalarda milyonlarca renk ve ton alternatifi olsa da, en mükemmelini bulmak her zaman çok zor olur. Ben Giogio Armani Luminous Silk marka fondötenin 5.5'i ile 6.5'inden birer damlayı parmağımla karıştırıp, ardından yüzüme sürüyorum.

►Göz ve dudak

♦Sır 1: Kahverengi en iyi arkadaşınız olsun: Kahverengi, siyah kadar cırtlak bir renk değildir, hemen her şeyle iyi gider. Gün içinde, gözlerime genellikle, kahverenginin çeşitli tonlarında far sürüyorum. Gece dışarı çıkarken ise, gözlerimin içine çikolata renginde bir kalem çekiyorum. Daha sonra biraz parmağımın ucuyla yayarak doğal bir görünüm almasını sağlıyorum.

♦Sır 2: Bir ten rengi seçin: Çok daha sofistike durur. Ama dudağınıza süreceğiniz ten rengindeki ruju çok doğru seçmelisiniz. Ben kendime en çok pembemsi bej rengini yakıştırıyorum. Bazen de gece dışarı çıkarken sadece bir parlatıcı sürüyorum.

♦Sır 3: Dudak kalemini atlamayın:
Dudaklarımı önce dudak kremiyle nemlendiririm. Sonra, ten rengime yakın, yumuşak bir dudak kalemiyle hatlarını belirginleştiririm. Dudak kalemi ayrıca, rujun ve parlatıcının da daha kalıcı olmasını sağlar.

Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst