Dülger Simit

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
564723144167.jpg




Dülger Simit

2 kg dülger balığı
1'er su bardağı un ve susam
1 adet yumurta

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Sosu için: 2 çorba kaşığı sıvıyağ
10'ar adet mantar ve karides
2 adet iri kıyılmış sivri biber
2 çorba kaşığı soya filizi
1 çorba kaşığı soya sosu

YAPILIŞI:

Öncelikle ayıklanmış balıktan fileto çıkarın. Filetoları parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Şerit biçimindeki balıkların iki ucunu birleştirerek simit haline getirin. Hazırladığınız simitleri önce una daha sonra az su ile çırpılmış yumurtaya bulayın. En son susama buladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın ve servis tabağına yerleştirin. Diğer yandan sos için sıvıyağı bir tavaya alın. İçine ince kıyılmış mantar, ayıklanmış karides, sivri biber ve soya filizini atıp hafif kavurun. Soya sosunu ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın ve bu sosu dülger simitlerin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.



Takvim

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst