Düğün stresi ile nasıl baş edebilirim?

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
d%C3%BC%C4%9F%C3%BCn-stresini-yenin.jpg


Düğün hazırlığı yapan çiftlerin en çok yaşadığı sorunlardan biri düğün stresidir. Acaba gelinliğim düğüne yetişecek mi, o gün başımıza bir aksilik gelir mi, aileler birbirleri ile anlaşır mı gibi binlerce soru kafanızda dönüp durur. Şunu söylemeliyim ki bu tip soruları soran sadece siz değilsiniz. Aslında düğün için bu kaygılar tamamen normal olan bir sürecin bir parçası.

Yapılan anketlere göre düğün sürecinde stres faktörünü etkileyen nokta ailelerimiz. Bu yüzden ailelerle yaşanan sıkıntılarda, müstakbel eşiniz ile birlikte karar almanız sorunları aşmak için bir anahtar. Ortak karar alıp bu kararlardan emin olduğunuzu gösterdiğinizde, ailelerinizin daha az ısrarcı olduğunu göreceksiniz :)

Düğün stresi ile baş etme yolları

Birbirinizi dinleyin. Sorunlarınızı çözmek için konuşup birbirinizi anlamalısınız.
Kısa yürüyüşler yapın, nefes ve gevşeme egzersizleri yapabilirsiniz.
Yapılacak işleri planlayın, görev dağılımını yapın.
Esnek olun.
Gergin hissettiğiniz bir dakika durun. Her ne yapıyorsanız onu bırakın ve bir dakikalığına kendinizi o gergin anınızda, olmak istediğiniz, sevdiğiniz, sizi rahatlatacak bir yerde hayal edin.
İyi beslenin, iyi uyuyun, yeterince dinlenin. Gerçekten hoşlandığınız ve düzenli olarak yapabileceğiniz bir spor yapın, ya da kendinize seveceğiniz bir egzersiz programı hazırlayın.

Alıntıdır..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst