Düğün Müzik Planı Nasıl Yapılır ?

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
attachment.php


Düğün akış planını yaparken salonda o gün sizinle eşlik edecek bir yardımcınız olup olmadığını mutlaka öğrenin. Pasta kaçta kesilecek, salona ilk girişten sonra mı ilk dans yapılacak yoksa nikahtan sonra mı hepsini belirlemeyi ihmal etmeyin. Düğün günü bunların hepsiyle uğraşırsanız enerjiniz kalmaz, hem de düzensiz bir gelin olmak istemezsiniz değil mi :sirin:

Düğün akış planını hazırlarken bir diğer ayrıntı da düğün müzik planını hazırlamaktır. Bu iş genellikle biz gelinlere kalır, damatlar ayak uydurur ;)

- Düğün Giriş Müziğinizi Belirleyin:

Daha çok sözsüz müzikler tercih edilir. Salona ilk girişiniz esnasında görkemli fişeklerin aydınlattığı o yolda yürürken ritmik olarak uyum sağlayabileceğiniz hafif hareketli müzikleri tercih etmelisiniz ;) Unutmayın, Konuklarınız sizi ilk gördükleri an son derece önemli, bu yüzden giriş müziğinizle tüm salonu etkilemelisiniz -alkis

- Nikah Sonrası:

Eğer nikahınız düğün anında kıyılacaksa o sihirli ‘evet’i söyledikten sonra bir müzik çalarak ortamı çoşturmak gerekecektir ;) Bu noktada eski 45’likler harika bir seçim olabilir ;) Konuklarınız sizi alkışlarken cıvıl cıvıl hareketli bir şarkı tercih edebilirsiniz. Ben nikah sonrasında Tolga Çevik ve Ezgi Mola’nın yeniden söylediği Olmaz Olsun’u seçtim ve çok eğlenceli oldu tavsiye ederim

Alıntıdır..
 

Ekli dosyalar

  • DugunMuzikPlani_Poster.jpg
    DugunMuzikPlani_Poster.jpg
    20,8 KB · Görüntüleme: 161
OP
Aşk Sancısı

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
- İlk Dans Şarkısı:

Tüm çiftlerin romantik olmasını beklemek yanlış olur :) Ama bu ilk dans şarkınızı kesinlikle nişanlınızla birlikte karar vermelisiniz. Birlikte dans ederek size uyup uymadığını değerlendirmelisiniz ;) Ve tabii ki güncel şarkılardan kaçınmanızı öneririm, bazı şarkılar her yıl marş şeklinde her çiftin düğününde çalınınca konuklar açısından da sıkıcı oluyor. Daha özgün bir çift olmak için size hitap eden, eski veya özel şarkıları seçmelisiniz.

- Ailelerle dans:

İlk dans kadar özel ve anlamlıdır aslında… Bu yüzden aile temalı duygusal şarkılardan birini seçerek 2. dans müziği olarak ayarlayabilirsiniz. Böylece siz babanızla, damat bey annesiyle dans ederken duygusal dakikaları daha anlamlı kılacaktır ;)

- Yemek Sırasında:

Yemekli düğün gerçekleştiriyorsanız yemek esnasında daha yumuşak yemek müziklerini, klasik müzikleri veya Frank Sinatra gibi klasikleşmiş kişileri tercih edebilirsiniz ;)

- Pasta Kesiminde:

Bence hareketli ve kıpır kıpır bir şarkı olmalı ;) Bunlar çiftin nasıl bir düğün hayal ettiğine göre değişir tabii…

- Gelin Buketini Atarken:

Eveeet kızlar bu konu bizi ilgilendiriyor :) Çok eğlenceli olmalı, sözleri anlamlı ve çoşkulu olmalı ;) Nakarat kısmında da çiçeğinizi bekarların üzerine fırlatıp eğlenceye devam etmelisiniz :)

Alıntıdır..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst