
DRAGON MEYVELİ SÜTLÜ KUP!
Dragon meyvesini bilmeyenler için ufak bir araştırma da yaptık. Güney Amerika ve Asyaya özgü; çilek armudu, pitaya, ejder ve kaktüs meyvesi olarak da bilinen bu meyvenin lezzeti kadar faydaları da oldukça çok. Bir kaç tanesini sayacak olursak;
İçerdiği besin ve mineraller ile göz sağlığını korur.
C vitamini , B1 , B2 ve B3 ve demir , kalsiyum , fosfor gibi mineraller açısından zengindir.
Tip 2 Diyabet hastaları için çok faydalı bir meyvedir.
Çok iyi bir C vitamini, lif, kalsiyum ve potasyum kaynağıdır.
Vücudun nem dengesini kontrol altında tutar.
İçerdiği kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir.

Sütlü Kup Tarifi
Malzemeler:
1 litre süt
1 yumurta
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
100 ml krema
Hazırlanışı: Süt, yumurta ve unu tencereye alıp, dibine tutmaması için karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince şekeri ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Krema ve vanilyayı ekleyip, mikserle 3-4 dakika kadar çırparak servis edeceğimiz kup ya da bardakların içerisine paylaştırıyoruz. Renkli dragon meyvesi ile süsleyerek soğuk olarak servis ediyoruz.
Afiyetler olsun.
