Dövme Nedir ? - Dövme Piercing

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
İnsanın kendisine verebileceği en kalıcı, güzel ve özel hediyedir.


Hijyen: Dövme işleminin yapılmasında hijyen çok önemlidir.
Estetik bir amaçla yapılan bu işlem sonrasında sağlık problemleri yaşamak trajikomiktir. Bu yüzden dövme stüdyosunun hijyenik bir ortam olmasına, iğnelerin, boya kaplarının tek kullanımlık olmasına, ****l makine parçalarının paslanmaz çelikten olup her defasında titizlikle steril edilmesine dikkat edilmelidir.


Malzemeler: Dövme boyaları sadece dövme için üretilmiş olup pigment esaslı, su bazlı, kimyevi olmayan, hijyenik ve anti allerjik olmalıdır. Ülkemizde üretimi olmayan bu boyaların orjinal şişelerinde olup olmadığına dikkat edebilirsiniz. Dövme iğneleri anti allerjik paslanmaz tıbbi çelik olmalıdır. Kesinlikle tek kullanımlık olmalı, işlemden sonra gözünüzün önünde imha edilmelidir. Dövme tabancası orjinal ve standartlara uygun olmalı, uç kısımları ve sökülebilen aparatları anti allerjik paslanmaz tıbbi çelikten olmalıdır.


Dövme Öncesi: Dövme kesinlikle kalıcıdır. Çıkartılması için en iyi seçenek olan lazer dahi gayet zahmetli ve pahalı bir yöntem olup kesin bir çözüm de değildir. Lazer sonrası deride renk değişimi ve fiziksel hasarlar kalıcı olabilir. Bu yüzden desen seçilirken özen göstermek ve sanatçının fikirlerine değer vermek şarttır. Dövme yaptırmadan önce sanatçının önceden yaptığı eserler incelenmeli ve yeterli olup olmadığına karar verilmelidir.


Değiştirme Geliştirme: Sıkıldığınız veya artık istemediğiniz bir dövmeyi, kendi beğeninize uygun bir şekilde farklı bir motife çevirebilirsiniz. Bu konuda sanatçınız size yardımcı olabilir. Mümkün olan çeşitli alternatifler sunabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst