N
nuran34
Misafir
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEME
600 gr un ( Marka ve un yoğunluğuna göre + / – olabilir) (3 veya 3,5 su bardağı)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Salam
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu , susam ve ya haşhaş
YAPILIŞI
Derin bir kaba, 3 su bardağı un, tuz, kabartma tozu birlikte elenir. İçine ay çiçek yağı ve yumurta eklenir. Ayrı bir kaba ılık süt, bir tatlı kaşığı silme şeker ve maya konularak 5 dk kabarması beklenir. Ve un karışımına ilave edilerek tüm malzeme harmanlanır. Kalan un yavaş yavaş karışıma yedirilir. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğrulur ve gerekirse un ilave edilir.
Ilık bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar 1 saat mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamur 1,5 cm ,inceliğine açılır ve yuvarlak bir kalıp ile kesilir. Salamlar da aynı kalıp ile kesilir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Daha sonra bir yuvarlak hamurun üzerine salam konur ve en üste yine hamur konularak sandviç oluşturulur.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yuvarlak formdaki hamura ortasında ufacık bir dair şeklinde boşluk kalacak şekilde bıçakla sekiz şerit kesilir. Kesilen bu şeritler içe doğru kıvrılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sürülür. Ortalarına çörek otu veya susam serpilerek 180 C’de kızarana kadar pişirilir.
8 Kişilik Hazırlama ve Pişirme süresi: 2,5 saat Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5