Dört Yapraklı Yonca Çörek

N

nuran34

Misafir

MALZEME

600 gr un ( Marka ve un yoğunluğuna göre + / – olabilir) (3 veya 3,5 su bardağı)

2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı aktif kuru maya

1 su bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı şeker

1 yumurta

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Salam

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Çörek otu , susam ve ya haşhaş

YAPILIŞI

Derin bir kaba, 3 su bardağı un, tuz, kabartma tozu birlikte elenir. İçine ay çiçek yağı ve yumurta eklenir. Ayrı bir kaba ılık süt, bir tatlı kaşığı silme şeker ve maya konularak 5 dk kabarması beklenir. Ve un karışımına ilave edilerek tüm malzeme harmanlanır. Kalan un yavaş yavaş karışıma yedirilir. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğrulur ve gerekirse un ilave edilir.

Ilık bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar 1 saat mayalanması için bekletilir.

Mayalanan hamur 1,5 cm ,inceliğine açılır ve yuvarlak bir kalıp ile kesilir. Salamlar da aynı kalıp ile kesilir.


Daha sonra bir yuvarlak hamurun üzerine salam konur ve en üste yine hamur konularak sandviç oluşturulur.

Yuvarlak formdaki hamura ortasında ufacık bir dair şeklinde boşluk kalacak şekilde bıçakla sekiz şerit kesilir. Kesilen bu şeritler içe doğru kıvrılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sürülür. Ortalarına çörek otu veya susam serpilerek 180 C’de kızarana kadar pişirilir.

8 Kişilik Hazırlama ve Pişirme süresi: 2,5 saat Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Görüntüsü çok güzel paylaştığınız için teşekkür ederiz :foto:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst