Dört hamurdan 22 kurabiye tarifi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
dort-hamur-22-kurabiye-1077829.Jpeg


Dört hamur 22 kurabiye

Birkaç temel malzeme ile hamuru hazırlayın. İlave tatlar, farklı şekiller ve süslemelerle kendi kurabiyelerinizi yaratın…

Tarçınlı hamur: 1.5 su bardağı pudra şekeri / 1 yumurta / 200 gr tereyağı / 1 paket vanilya / 1 paket kabartma tozu/ 2 çay kaşığı tarçın / 1 tutam zencefil

Portakallı hamur: 1.5 su bardağı pudra şekeri / 1 yumurta / 200 gr tereyağı / 1 paket vanilya / 1 paket kabartma tozu / 2 yemek kaşığı portakal suyu / yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Kakaolu hamur: 1.5 su bardağı pudra şekeri / 1 yumurta / 200 gr tereyağı / 1 paket vanilya / 1 paket kabartma tozu/ 4 tatlı kaşığı kakao

Vanilyalı hamur: 1.5 su bardağı pudra şekeri / 1 yumurta / 200 gr tereyağı / 2 paket vanilya / 1 paket kabartma tozu

Hamurları hazırlayın. İlave malzemelerle harmanlayın. Hamurlardan küçük parçalar koparıp şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

• Çikolatalı ve fındıklı kareler için, çikolatalı hamurdan kareler hazırlayın. Üzerine iri çekilmiş fındık serpip pişirin.

• Fındıklı barlar için, portakallı ve tarçınlı hamurlardan şekiller yapın. Üzerlerine iri çekilmiş fındıkları serpip pişirin.

• Kurutulmuş meyve parçacıkları ve Antep fıstıklı üçgenler için, tarçınlı hamuru kuru meyvelerle karıştırın. Şekil verip, üzerlerine Antep fıstığı ve toz şeker serpip pişirin.

• Parça çikolatalı ve Hindistan cevizli kurabiyeler için, vanilyalı hamura ince çekilmiş ceviz içi, çikolata parçaları ve Hindistan cevizi ilave edin. Şekillendirip pişirin.

• Kurutulmuş meyve parçacıklı kareler için portakallı hamura kuru meyveleri ilave edip yoğurun. Şekillendirip pişirin.

• Elmalı ve tarçınlı yuvarlaklar için, tarçınlı hamura küp doğranmış elma parçacıkları ilave edin. Şekillendirip pişirin.

• Çikolatalı katlı barlar için, vanilyalı hamuru yağlı kağıda yuvarlak şekilde incecik yayın. Üzerine çikolatalı glazür sürün. Antep fıstığı serpip üzerine bir kat hamur kapatın. Ortadan ikiye kesip, iki yarım daireyi üst üste yerleştirin. Fırın kağıdını katlayıp derin dondurucuda 5 dakika bekletin. Dilimleyip pişirin.

• Kayısı marmelatlı rulolar için, tarçınlı hamuru yağlı kağıt üzerine uzunlamasına yayın. Üzerine incecik kayısı marmeladı sürüp, toz badem, Antep fıstığı ve toz şeker serpin. Yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirip derin dondurucuda 5 dakika bekletin. Sonra dilimleyip pişirin.

• Kurutulmuş meyve parçacıklı ve ballı rulolar için, vanilyalı hamuru yağlı kağıt üzerine uzunlamasına yayın. Üzerine incecik bal sürüp, kurutulmuş meyve parçacıkları ve toz ceviz içi serpin. Yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirip derin dondurucuda 5 dakika bekletin. Sonra dilimleyip pişirin.

Kayısı marmelatlı mozaik kurabiyeler: Vanilyalı ve çikolatalı hamuru karıştırıp şekil verin. Kayısı marmeladı ile nişastayı bir taşım kaynatın. Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine paylaştırın.

Ballı ve meyveli kurabiye: Vanilyalı ve kakaolu hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle şekil verin. İsteğe göre çevresini toz Antep fıstığına bulayıp pişirin. Üzerlerine balla karıştırılmış meyve kurusu paylaştırın.

Fındıklı ve Antep fıstıklı kurabiye: Vanilya hamura iri çekilmiş fındık ilave edin. Küçük parçalar koparıp şekil vererek pişirin. Üzerlerine yoz Antep fıstığı serpin.

Fındıklı ve kuru meyveli kurabiye: Çikolatalı hamura iri çekilmiş fındık ilave edin. Küçük parçalar koparıp elinizde şekil vererek pişirin. Üzerlerine bal ile karıştırılmış kurutulmuş meyve parçacıkları paylaştırın.

Vişneli ve çikolatalı kurabiye: Çikolatalı hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verin. Kenarlarını toz şeker bulayarak pişirin. Üzerlerine nişasta ile bir taşım kaynatılmış vişne reçeli yerleştirin.

Vişneli kurabiye: Vanilyalı hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Çevresini Antep fıstığına bulayıp pişirin. Üzerlerine vişne reçeli paylaştırın.

Vişneli mozaik kurabiye: Vanilyalı ve çikolatalı hamuru karıştırın. Küçük parçalar koparıp şekillendirdikten sonra pişirin. Üzerlerine vişne reçeli paylaştırın.

Çikolata glazürlü kurabiye: Çikolatalı hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Pişirip, üzerlerine hazırladığınız çikolatalı glazürden dökün.

Çikolatalı ve fındıklı kurabiye: Vanilyalı hamura iri çekilmiş fındık ilave edin. Küçük parçalar koparıp elinizde şekil vererek pişirin. Üzerlerine glazür dökün.

Çikolatalı ve Hindistan cevizli toplar: Çikolatalı hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak top şekli verin. Pişince çikolatalı glazüre bulayıp üzerine Hindistan cevizi serpin.

Mermer kurabiye: Vanilyalı ve çikolatalı hamuru birbirine çok karıştırmadan bir araya getirin. Küçük parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Çikolatalı tarafı toz şeker bulayıp pişirin.

Çikolatalı glazür: 150 gr bitter çikolata/ 100 gr pudra şeker/ 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolatayı benmari tarzı eritin. Tereyağı ve pudra şeker ilave edip erimelerini sağlayın. Pasta, keke ve kurabiyelerin üzerini kaplayın…
Lezzet, Ocak 2011

Milliyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende gazetede görünce bayıldım notta alıcam bunları bakalım nasıl olacaklar...
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Nkcım teşekkürler canım evdeki kurabiye canavarlarım için harika tariflerdi paylaşımın için teşekkürler bitanemmmmmmm:gulegule::gulegule:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst