Dondurmalı profiterol

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.938
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
2_2010201111131_29747.jpg


DONDURMALI PROFİTEROL

Yapılışı
Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 100 gram tereyağı 4 çorba kaşığı un 2-3 yumurta 1 paket vanilya

Yapılışı
Süt, su, tuz, şeker ve yağı ocağa koyarak kaynatın. Kaynayınca hızla karıştırarak unu ilave edin. 10 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. İyice soğutun, yumurtaları teker teker hamura yedirerek katın. En sonunda vanilyayı ekleyin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Profiterol toplarını ceviz büyüklüğünde krema torbası ile veya tatlı kaşığı ile belli aralıklarla tepsiye dizin. Kaşıkla yaparsanız, her seferinde kaşığı suya batırın. 200 derecede 10 dakika, daha sonra 180 derecede 15 dakika pişirin. Kapağını hiç açmayın. (NOT: Üzeri pembeleşip, hafif çatlaklar oluşacak. Fırını o zaman kapatın, yoksa toplarınız söner.) Toplarınız soğuyunca bir bıçakla ikiye kesin, arasına birer top vanilyalı dondurma koyun. Çikolata sosla servis edin.

Çikolata sos için: 200 ml kremayı ısıtın. Kaynamaya yakın altını kapatın ve 200 gram küçük doğranmış bitter çikolata ile karıştırın. İyice karıştırarak ılınmasını bekleyin ve profiterol toplarının üzerine dökerek servis edin.
ekolay
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.957
Tepki
56.309
Puan
113
Yaş
44
Konum
Almanya
Profiterolüde hep yapacagim, bir türlü niyetlenemedim. :ayk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst