Dondurmalı Cassata Tarifi.
Malzemeler :
1 Kg Vanilyalı Dondurma
1 Su Bardağı Yeşil Fıstık
6 Kaşık Badem
1 Su Bardağı Meyve Şekerlemesi
Hazırlanışı :
Şekerlemelerimizi çok küçük parçalar halinde doğrayalım.Dondurmamızı ikiye bölelim.Yarısına çekilmiş yeşil fıtıklarımızın 1/3 ü kadarını ilave edelim ve karıştıralım.Fıstıklı ve dondurmalı karışımımızı oval ve altı yuvarlak bir kalıba 1 cm. kalınlığında serelim. Buzdolabına koyarak donmasını sağlayalım. Diğer dondurmamızın içine meyve şekerlemeleri çekilmiş yeşil fıstığın kalanını ve file doğranmış bademi ilave ederek karıştıralım.Hazırlayıp dondurduğumuz diğer kaptaki dondurmanın üzerine döküp buzdolabında 1 gece bekletelim. Ertesi gün badem ve taze meyve taneleriyle soğuk servis edebilirsiniz.