Dondurma Külahı Yapımı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
dondurmaklah.jpg


Dondurma Külahı Yapımı

- 3 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı eriyip, ılınmış tereyağ / margarin
- 1 çay kaşığı badem aroması (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Çeyrek su bardağı ince çekilmiş badem
- Çeyrek su bardağı kakao
- 2 çay kaşığı nescafe

Yumurtaları iyice çırpın, içine yavaş yavaş toz şekeri ekleyin. Birbirlerine iyice karışsınlar.
Ardından eriyip soğumuş tereyağını ve badem aromasını (eğer varsa) ekleyin.

Kalan malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın. Ardından yumurtalı karışıma ekleyin. Hepsini
birden karıştırın. Bundan sonraki kısım pişirme kısmı.

Waffle makinesinde pişirip, koni şekli verebilirsiniz. Eğer kase şeklinde külahlar istiyorsanız
(Anadolu Kavağı’ndakiler gibi), ufak bir kaseden faydalanabilirsiniz. Külah pişip, daha sıcakken,
istediğiniz bir kaseyi ters çevirip hamuru üzerine oturtun. Bu şekilde 30 saniye soğumasını
beklerseniz, kase şeklinde külahlarınız olacaktır. Sonra yaratıcılık size kalmış; isterseniz
dondurmanızın üzerine muz dilimleri ekleyin, isterseniz çilek dilimleri, biraz fındık, biraz
fıstık, biraz çikolata sosu…
Alıntıdır...
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
sagol canim,,yakinda kizimin dogum gunu,yapabilirim,,,icine ne konurki,tabi dondurma haricinde,,,,
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
meyveleri doğrayıp koyabilirsin
çikolataeritip koyabilirsin elis
soracıma
krema yapıp doldurabilirsin
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst