Malzemeleri
750 gr kıyma
1 yumurta
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim ekmek içi
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Haşlanmış pirinç
Kızartmak için
1.5 su bardağı ayçiçek yağı
Domates püresi için
8 domates
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç folyo ile kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin. Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın. 1.5 su bardağı yağı tavada kızdırın. Köfteleri kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Küp doğranmış domatesler kıyılmış sarımsakları ilave edin. Domates ezilene kadar pişirin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip domates püresinin kıvamını arttırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Domates püresini servis tabaklarına paylaştırın, üzerine köfteleri ekleyin. En son haşlanmış pirinçle süsleyerek servis yapın.
Domatesli püreli top köfte artık hazır, afiyet olsun.