Domatesli Fesleğenli Pizza Ekmek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
DSC_92961_thumb1.jpg


Malzemeler

Hamuru İçin

1/2 su bardağı ılık su
1/2 paket (~21 gr) yaş maya
1/2 tatlı kaşığı şeker
1,5 – 2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
Üzeri için

3-4 adet salkım domates (Domatesinizin büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz adedi)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
7-8 yaprak taze fesleğen (~1/2 su bardağı ince kıyılmış)
7 yemek kaşığı zeytinyağı (4 + 3 şeklinde kullanılacak)
1 diş sarımsak (bütün)
1/2 su bardağı mayonez
1 çay kaşığı sarımsaklı tuz
1,5 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
Üzeri için toz parmesan
Öncelikle mayalı hamurumuzu hazırlamak için bir kapta ılık su, şeker ve mayayı karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra içerisine yumurta sarısı zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğimizde hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtüp 30-40 dakika kadar mayalanana kadar bekliyoruz.

Bu sırada domateslerin kabuklarını soyup tavla küçük bir şekilde küp küp doğruyoruz. İçerisine tuz, kararbiber, dövülmüş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve ince kıyılmış fesleğenlerimizin yarısını ekleyip karıştırıyoruz. Malzemelerimizin marine olması için 10-15 dakika bekletiyoruz.

Mayalanan hamurumuzu tekrar yoğurup dikdörtgen bir şekilde merdane yardımıyla açıyoruz. (Ben merdane ile açıp daha sonra elimle şekil verdim.) Hamuru yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine yerleştirip kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağımızı üzerine sürüyoruz. Önceden 190 C’ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz.

10 dakika sonra fırından alıp bütün haldeki sarımsağımızı ortadan ikiye kesiyoruz ve hamurumuzun hafif sertleşip kabuk tutmuş üst yüzeyine sarımsağı sürüyoruz. Sarımsağın lezzetinin hamura geçmesini sağladıktan sonra biraz soğuması için 10-15 dakika bekliyoruz. (Eğer misafirleriniz için hazırlık yapıyor ve son anda sıcak servis etmek istiyorsanız buraya kadar olan kısmı önceden yapıp bundan sonraki aşamaları servise yakın yapabilirsiniz.)

Küçül bir kapta mayonez ve sarımsaklı tuzu karıştırıyoruz. (Sarımsak aromalı tuzunuz yoksa küçük bir miktar rendelenmiş sarımsak, tuz ve mayonezide karıştırabilirsiniz.) Sarımsaklı mayonezi bir kaşık yardımıyla ekmeğimizin üzerine sürüyoruz. Daha sonra ekmeğimizin tüm üst yüzeyi kaplanacak şekilde rendelenmiş mozarella peynirini serpiyoruz. Marine olmuş domateslerimizin suyunu süzüp kalan kısmını ekmeğimizin üzerine yayıyoruz. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip tekrar fırına atıyoruz. Peynirler eriyene kadar 10-15 dakika kadar daha pişirip ekmeğimizi fırından alıyoruz. İnce kıyılmış fesleğenlerimizin kalanı ile üzerini süsleyip sıcak olarak servis ediyoruz.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst