T
tugceyildiz
Misafir
Domates ve Tatlı Mısırlı Pirinç Pilavı
Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytin yağı
1 orta boy doğranmış soğan
1 kase Amerikan pirinci
1 büyük boy domates ve suyu
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr tatlı mısır
Hazırlanması
Ağır bir sos tenceresinde, orta ateşte yağı kızdırın; soğanı ve pirinci ekleyin. Sıkça karıştırarak, pirinç altın sarısı olana kadar pişirin, 5 ila 8 dakika.
İçine domatesleri (ve suyunu) ve 1 kase su karıştırın; bolca tuz atın.
Kaynama noktasına getirin; ocağı orta-düşük seviyeye getirin ve mısırı ekleyip kapağı sıkıca kapatıp, pirinç yumuşayana kadar kaynatın, yaklaşık 18 dakika. Ocaktan alın ve kapağı kapalı bir şekilde bekletin, 5 ila 10 dakika. Servis etmeden evvel pirinci çatal yardımı ile kabartın.
Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytin yağı
1 orta boy doğranmış soğan
1 kase Amerikan pirinci
1 büyük boy domates ve suyu
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr tatlı mısır
Hazırlanması
Ağır bir sos tenceresinde, orta ateşte yağı kızdırın; soğanı ve pirinci ekleyin. Sıkça karıştırarak, pirinç altın sarısı olana kadar pişirin, 5 ila 8 dakika.
İçine domatesleri (ve suyunu) ve 1 kase su karıştırın; bolca tuz atın.
Kaynama noktasına getirin; ocağı orta-düşük seviyeye getirin ve mısırı ekleyip kapağı sıkıca kapatıp, pirinç yumuşayana kadar kaynatın, yaklaşık 18 dakika. Ocaktan alın ve kapağı kapalı bir şekilde bekletin, 5 ila 10 dakika. Servis etmeden evvel pirinci çatal yardımı ile kabartın.