Domates Reçeli tarifi

N

nuran34

Misafir
:findikim:

[Biçin Malzemeler :
1 kg erik
domates
7 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
1 paket vanilya
10 su bardağı kireç suyu


Domates Reçeli yemeğinin hazırlanışı:
Kireçli suyun hazırlanışı: 12 su bardağı suya yumurta büyüklüğünde sönmemış kireç konur ve eritilir.5 saat bekleyen kireçli suyun kireci dibine çökünce yüzündeki su alınır.
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çikartıp kireçli suda 3 saat bekletelim.3 saat sonra kireçli suyun içinden çikartılan domatesler 2-3 defa normal su ile yıkanır.Tencereye su ,şeker konulur ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Koyulaşan şerbete domatesler eklenir biraz kaynadıktan sonra limon tuzu ilave edilir.Koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Koyulaşan reçel ocaktan alınır ve vanilya eklenir.Soğuyunca kavanozlara doldurulur.
]
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst