Domates Et - Urfa Mutfağı (Afiyet Olsun)

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs652.snc3/32195_393562178908_144157758908_3868890_4563457_n.jpg

Domates Et

Malzemeler :

Yarım kilo ( orta yağlı kuzu kıyması )
6 tane sivri biber ( acı )
5 tane domates
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı :

Domatesler ve biberleri iyice yıkayıp domateslerin ortasındaki sert kısımlarını biberlerinde tohumlarını ve saplarını ayıklayın. Yuvarlak bir fırın tepsisinin içine eti koyup üzerine karabiberi ve yarım tatlı kaşığı tuzu ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz eti resimde gördüğünüz gibi yuvarlak ve etrafında boşluk kalacak bir şekilde tepsiye yerleştirin. Tefsiye yerleştirdiğiniz etin etrafına resimde gördüğünüz şekilde biber ve domatesleri dilimledikten sonra sırasıyla önce biber sonra domates olmak üzer resimdeki gibi yerleştirin. Sonra kalan yarım tatlı kaşığı tuzu yağın inçinde eritip domateslerin üzerine gezdirin. Hazırladığınız yemeği sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.

-Alıntı-
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.924
Puan
113
Konum
Konya
Ben bunu kıyma yerıne kusbası etle yapıyorum.Pısmeden de uzerıne kucuk parcalarla tereyag koyuyorum o da ahrıka oluyo.

Hangı yorenın bılmıyorum ama uzun yıllar once tv da gormusdum.Adı da elı belındeydı :gul:
 

başakk

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.143
Tepki
671
Puan
113
Konum
izmir
görüntü süper ama benim etle aram yok sorunda bu yaa eşm görse yap diye tutturur
 
H

Hera

Misafir
Et olarak bende kuru köfte yada bonfile seviyorum tek olarak garnitürle yemeyi biraz yağlı geliyor belki alışkın değilim İzmirli olarak Emeğine sağlık canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst