Dolgulu Patates Toplari-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
MALZEMELER
  • patates
  • dereotu
  • bezelye
  • havuc
  • mayonez
  • tuz
  • kirmizi biber
  • karabiber
HAZIRLANISI
Patates haslanir soyulur ve ezilir,mutfak robotunda da olur. Tuz ve karabiber eklenir.Ic harc hazirlamak icin bir kabin icine rendelenmis havuc,bezelye ve misir konur.Mayonez de eklendikten sonra güzelce karistirilir. Patatesden biraz alip avuc icinde yuvarlak bir sekil verilir.Ortasi parmakla oyulur ve icine ic harctan konur,tekrar kapatilir.Patates toplari cevizden biraz daha büyük olur.Bir tabakta kücük kiyilmis dereotunun üzerinde her tarafi kapancak sekilde yuvarlatilir.Ayni islem kirmizi biberlede yapilir.Bu islemde olduktan sonra servise hayirdir.Afiyet olsun.

ALINTI



patates+doplari.jpg
patates+toplar.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst