Dolar bu seviyeden daha aşağı iner mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
Dolar bu seviyeden daha aşağı iner mi?


Yurtiçi döviz piyasası, AK Parti'nin kapatılmamasına karar verilmesinin ardından düşüş hareketine devam etti.
Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti ile ilgili kararının olumlu algılandığı, ancak beklentinin bir süredir satın alınıyor olması ve yurtdışı piyasaların yeniden ana gündem maddesi konumuna geleceği beklentisiyle aşağı yönlü hareketin sınırlı kalabileceği ifade ediliyor.
Doların 1.1550 seviyesinin altına inmesi beklenmiyor.
Tekstilbank'tan Senior Dealer Burçin Metin, uzun bir süredir yabancı yatırımcılar AK Parti'nin kapatılmayacağı beklentisine oynadıklarını kaydederek, 1.2200 bölgesinden başlayan alım hareketi yaşandığını hatırlattı.
Burçin Metin, dün Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'nin kapatılmaması yönündeki kararı açıklamasıyla beraber dolar/YTL kurunun 1.1610 seviyesine kadar gerileme görüldüğünü vurguladı ve faiz tarafında ise gösterge kağıdın yüzde 18.70 bileşiklere kadar gevşediğini söyledi.
Metin, piyasalarda yaşanan olumlu hareketin önümüzdeki süreçte kısa bir dönem daha devam edebileceğini, ancak daha sonra hafif yukarı hareket başlayacağını düşündüklerini dile getirdi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Dolar kuru minimum 1.1550 seviyesini görebilir. Ama bu bölgenin daha altının görülebileceğini düşünmüyorum. Çünkü piyasa zaten beklentiyi uzun zamandır fiyatlıyor. Satış yapanların pozisyon kapatmasıyla bir miktar talep görüyoruz. Bu talep nedeniyle bugün tekrar 1.1600 seviyesinin altına kayba yaşanmasını beklemiyorum. Bununla birlikte şu aşamada yukarı hareketler 1.1800 seviyesiyle sınırlı olacaktır.
Anayasa Mahkemesi'nin kararı olumlu olsa da, yurtdışındaki global sorunlar devam ediyor. Bu nedenle aşağı yönlü harekete baktığımızda, dolarda 1.1550, faiz tarafında ise yüzde 18.00 bileşik seviyesinin altı pek mümkün görünmüyor."
İnterbank'ta dolar kotasyonları saat 11:20 itibariyle 1.1617 - 1.1668 YTL civarında bulunuyor. Bugün en düşük 1.1611, en yüksek 1.1806 seviyesi görüldü.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst