Dolap Seçerken dikkat edilecek noktalar..

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bir odanızı açık dolaba dönüştürebileceğiniz gibi, yatak odası ve koridor gibi alanları farklı yöntemler ile gardıroba çevirebilirsiniz. Modüler sistemler kadınların ve erkeklerin farklı ihtiyaçlarına yönelik ürünler sunuyor. İşte dolaplardaki en son yenilikler ve dikkat etmeniz gerekenler.


Hızlı moda kavramı hayatımıza girdikçe, seri üretim maliyetleri düşürdükçe ve her gün eve elimizde torbalarla döndükçe şu soru kaçınılmaz oluyor: İyi de ben bunları nereye koyacağım? Çözüm, zevkinize ve evinizin planına bağlı.

KAPAKLAR YER KAPLAMIYOR

Raylı dolaplar bulundukları alanın bir parçasıymış görünümü veriyor. Kapakları odalarınızda yer kaplamadan açılıp kapanıyor. Yerden tavana ve duvardan duvara yapılabildiği için daha fazla alan kullanılabiliyor. Ayrıca zemin ve tavanın arasına uygulandığı için deprem esnasında dolabın öne devrilme riski ortadan kalkıyor. Eskiden raylı dolapları tüm kıyafetlerini aynı anda görmeyi sevenler tercih etmezdi ama kapak enleri iki metreye yaklaştığı için aynı anda maksimum kıyafet görülüyor, aç-kapa-ara sıkıntısı bitiyor.

GİYİNME ODALARI

Giyinme odaları genellikle geniş ve yüksek tavanlı evlerde tercih ediliyor. Bir odanın bölünmesi veya küçük bir odanın dolaba dönüştürülmesiyle yaratılan giyinme odaları son senelerde fazlasıyla rağbet görüyor. Giyinme odaları giysilerinizin hepsini bir anda görmenizi ve daha kısa zamanda kolay seçim yapmanızı sağlıyor. Bu odalarda ağırlıklı olarak açık sistem dolaplar ilgi çekiyor. Ayrıca dolapların içlerine alacağınız aksesuvarlar dolaplarınızın hacimlerini daha kolay kullanmanızı sağlıyor. Tek sorun, açıkta kalan kıyafetlerin tozlanma ihtimali. Ama onun da çaresi var, penceresi daha az açılan veya camında tel olan, evin orta noktasında yer almayan bir oda bu iş için ideal.

80 FARKLI GENİŞLİK

Raydolap 1993’te kurulmuş, bugün tüm Türkiye’de bayileri bulunan bir şirket. Kapaklarda lake, sunta, cam ve deri gibi birçok seçeneğiniz var. Cam kapaklarda kırılınca dağılmayan lamine veya temperli camlar kullanılıyor. Modüler sistemlerinde 80 ayrı genişlik ve dokuz ayrı yükseklikte, onlarca renkte imal edilen, içindeki askı, raf, çekmece ve aksesuvarları ihtiyaca göre belirlenebilen esnek dolap sistemleri var. Mekana özel projelendirme de yapıyorlar. Metin Akpınar’ın sahibi olduğu Raydolap şubelerinde en çok satın alınan aksesuvarlar pantolonluk, ışıklı askı, hareketli raf ve asansör gibi üniteler.

KENDİNİZ YAPIN

Beğendiğiniz dolabı kendiniz kurabilirsiniz. Bunun için ilk adres kuşkusuz IKEA. Odanızın ölçülerine göre iç parçalarına kadar tek tek seçtiğiniz dolabınızı mağazadaki depodaki raftan kendiniz alıyor, eve getiriyor ve kuruyorsunuz. Montaj için gerekli olan tüm parçalar ve kılavuzlar paketlerden çıkıyor. Türklerin en çok satın aldığı dolap kombinasyonları Hopen ve Pax. Pax’ın iç aksesuvarları yatay ve dikey olarak tüm alanın kullanılmasını sağlıyor. Çekmeceli pantolon askısı, raflar, tel sepetler ve kutular bulunuyor. Bölmeler kullanılarak çoraplar ve kravatlar düzenli bir şekilde yerleştirilip, ayakkabılar özel raflarında saklanabiliyor. Dolap değil de giyinme odası kurmak için de IKEA doğru bir adres. Mobil askılar, onlara monte edebileceğiniz kumaş raflar, tavana veya askıya asılabilen file raflar ile arzu ettiğiniz kadar saklama yeri yaratabilirsiniz.

BUNLARA DİKKAT

Raylı dolaplarda dikkate alınması gereken en önemli kısım, kapak sistemi. Zamanla en fazla sorun yaratan kısım kapaklar oluyor. En uzun ömürlü olacağını düşündüğünüzü satın alın.

Dolap aynaları ve camları kırılmayan, kırılsa da dağılmayan temperli veya lamine camdan olmalı.

Yeni bir inşaat yapıyorsanız ve dolap alanlarını önceden belirleyecekseniz, bunun için 60 santim derinlik bırakmalısınız. Kayar kapaklı sistemlerde ise kapak sisteminden dolayı en az 66-67 santim derinliğe ihtiyaç var. Hatta inşaat aşamasında mümkünse bu derinlik artırılmalı.

ÇOCUK ODALARINDA TEK SINIR HAYAL GÜCÜ

Dolap seçeneklerinin çoğalmasıyla birlikte çocuk ve genç odaları üreten firmalar da atağa geçti. Çocuk dolaplarında yenilikler, sadece sizin hayal gücünüzle sınırlı. Örneğin Çilek mobilya, arzu edilen her konsepti çocuk ve genç odalarına uygulayabiliyor. En çok ilgiyi denizci, yarışçı, maceracı ve Barbie kosept odaları görüyor.

IKEA’DAN TÜYOLAR

Öncelikle tüm eşyaları bir araya getirip, giyilmeyenleri ayırın ve Lyckeby kutulara koyup dolabın en üst rafına kaldırın. Kutuların fiyatı 6.95-29.95 YTL.

Eşyaları renklerine ve cinslerine göre ayırıp, Bumerang askılara yerleştirin. Etekler, pantolonlar, gömlekler, kravatlar için kullanılacak farklı askılar eşyaların dolap içerisinde yıpranmasını engeller. Ahşap etek veya pantolon askısı adedi 0.95, sekizli ahşap giysi askısı 4.95 YTL.

Asılmasına gerek olmayan tişörtleri katlayarak dolap içlerindeki çekmecelere yerleştirin. Yeterli çekmeceniz yoksa Samla saklama kutularından faydalanılabilirsiniz. Fiyatları 1.95-24.95 YTL.

Çekmece içlerini düzenleyin. Komplement kutular, elbise ve aksesuvarlarınızın göz önünde ve derli toplu olmasını sağlayacak. Altı parçalı kutu seti 12.95 YTL. Ayakkabıları Komplement raflara yerleştirin. 50×58 cm.’lik raf 25 YTL.

Dilling yatakaltı eşya saklama kutusuyla yatak altlarındaki ölü alanları değerlendirebilirsiniz. İçerisine nevresim takımları ve yorganlar konulabilir. Fiyatı 22.95 YTL.

Kapı arkasına ya da odanın görünmeyen duvarlarına Gorm üç topuzlu askılık monte edebilirsiniz.

Yatakbaşına monte edeceğiniz Spanis raf, hemen ulaşılması gereken eşyalar için yer açacak
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst