Dolama Çörek

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Dolama Çörek

Malzemeler

2.5 su bardağı ılık Süt
20 gr. Yağ (hamurun içi için)
1 kullanımlık yaş maya (40gr.)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket Yağ
6 su bardağı un
1 yumurta sarısı
Tuz

Hazırlanışı

Ilık Süt’e, tozşekeri ve mayayı ekleyelim. Maya kabarınca hamur yoğurma kabına aktaralım. İçine eritilmiş 20 gr. Yağ’ı ekleyip tuzunu ayarlayalım. Un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 12 eşit bezeye bölelim. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım. Yumuşamış Yağ’ı her yufkanın üzerine elimizle sürelim. 12 yufkayı aralarına Yağ sürerek üst üste dizelim. Yufkaları rulo olarak saralım. Ruloyu buzdolabında 3 saat bekletelim. Dolaptan alıp ruloyu 1 cm. aralıklarla keselim. Kesilen ruloları iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirelim. Şeritleri parmağımıza dolayarak rulo yapalım. Fırın tepsisine dizelim ve oda sıcaklığında yarım saat daha bekletelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz ruloları ısıtılmış 200 derecedeki fırında altı üstü kızarana dek pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkarıp servis yapalım.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst