Doğumu kolaylaştıracak öneriler!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
* Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu: endişe etmemek ve korkmamak… Çünkü bu tip hislere kapıldığınızda ağrılarınızın düzeni bozulur ve dolayısıyla doğum süreciniz uzamaya başlar.

* Doğumun yaklaştığı günlerde dinlenmeye vakit ayırmalı, ağır işlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Bu durum kolay bir doğum yapıp yapmamanızı oldukça fazla etkiler.

* Hamileliğiniz boyunca nefes egzersizi yapmaya özen gösterin. Eğer yapmadıysanız da doğuma yakın iki ağrı arasında düzenli bir şekilde derin derin nefes alıp vermeye çalışın.

* Eğer ağrılarınız başladıysa katı gıdalar yerine sıvıları tercih edin. Çünkü bu şekilde bağırsaklarınız daha boş olacak ve doğumunuz kolaylaşacaktır.

* Hamilelik sürecinde yoga yapmak da çok önemlidir. Çünkü yoga, kas ve nefes kontrolü sayesinde anne adayını hem zihinsel hem de fiziksel olarak doğuma hazırlar.

* Hamileliğini boyunca yapacağınız sporların etkisi çok yüksektir. Aynı şekilde doğumdan sonra da… Özellikle kol, bacak ve sırt kaslarınızı çalıştırmak sizi rahat bir doğuma hazırlayacaktır.

* Hastaneye gitmeden alacağınız ılık bir duş da çok faydalıdır.

* Doğumdan sonra karnınıza hafif hafif masaj yapabilirsiniz. Bu durum karnınızdaki sertlik ev ağrının azalmasını ve rahminizin daha hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlayacak, kanamaları azaltacaktır.

* Doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde bebeğinizi mutlaka emzirin. Çünkü bu emzirme hem sizin doğum kanamalarınızı azaltacak, hem de bebeğinize ilk bağınızı güçlü bir şekilde kurmanızı sağlayacaktır.


ALINTIDIR!...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst