Doğumu görmek erkekleri mutlu da edebilir pişman da!

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Doğumu görmek erkekleri mutlu da edebilir pişman da!

Doğum anı, erkekte hangi duygulara yol açar?

Eşi doğum yaparken kapıda bekleyen babalarla, o ana tanık olanlar konuyu tartışıyor. İçeri girmek erkeği nasıl etkiler? Mutlu mu eder yoksa gördükleri onu dehşete mi düşürür. Doğum anı, erkekte hangi duygulara yol açar?


Erkek doğuma girmesin çünkü...

►Ben girdim ama tavsiye etmem

Dr. Eren Eroğlu- Aile Hekimi Ben çocuğunun doğumuna girmeye cesaret eden babalardanım. Kadın doğum uzmanı olmamama rağmen, daha önce annem, babam, kız kardeşim ve erkek kardeşimin ameliyat ya da sezaryenlerine katılıp, asistan olarak yardım etmiştim. 400'den fazla doğuma katılmış biri olarak kendimi kızımın doğumuna girmeye hazır hissediyordum. Ama kızımın doğumu diğer gördüklerimden tamamen farklıydı. Bugün biri 'Doğuma girmemi tavsiye eder misiniz?' diye sorsa net olarak yanıtım, "Bence gerek yok" olur. Ben, doktorum diye girdim ama mesleğim başka olsaydı girmezdim. Çünkü erkeklerin o andan çok etkileneceğini düşünürüm. Kolay değil! Doğuma girmek babayı ne daha iyi baba ne daha iyi koca yapar. Üstlenilmesi gereken yeni bir stresi omuzlarına bindirir o kadar.

►Karım beni doğumdan kovdu

Gürcan Bilgiç- Spor Yazarı Ben doğum sırasında eşimin başında durmak istedim ama beni kovdu. Kan tutar beni bayılabilirdim. Ama bence babalar zaten doğuma girmesin. Ben annenin kocası için sevgili olarak kalmasından yanayım. Böyle bir olaya şahit olduğumda büyü bozulabilir korkusu duydum. Ayrıca da beni kan tutar, düşüp bayılırdım.

►Eşimi o halde görmek istemedim

Celal Çapa- İşletmeci işadamı Ben çocuklarımın doğumuna girmedim. Kapıda bekleyen babalardan oldum, kimseye de tavsiye etmem. Bence babalar doğuma girmesinler. Doğuma girmelerinde bir fayda görmüyorum. İnsanlar karılarını öyle görmemeliler... Eğer erkekler kadınları öyle göreceklerse, kadınlar da erkeklerin ameliyatlarına girsinler!

Seks hayatım kötü etkilenirdi

Refik Erduran- Yazar Çocuklarım doğacağı zaman bana hekimlerden öneride bulunanlar oldu ama ben reddettim. Bence doğaya aykırı. Seks başka, üreme başkadır. Seksin amacı üremedir ama o sahneyi gören bir erkek eşinden uzaklaşır. Kimse eşini öyle görmek istemez. Ben de cinsel hayatımın sekteye uğramasını istemediğim için doğuma girmedim. Doktorlara, 'Ben seyredecek başka bir şey bulurum, teşekkür ederim' dedim. Aslında doğum anı kadının en fazla desteğe muhtaç olduğu anlardır. Kadının yanında olmak bir centilmenlik gereğidir. Eğer mideleri kaldırıyorsa, erkekler doğuma girebilirler. Kültürel olarak da kadına destek vermek gerekir ama bu destek illaki doğum sırasında yanında olup, doğumu izlemek değildir.

Erkek doğuma girsin çünkü...

►Benim gibi babayiğitler girsin

Savaş Ay- Gazeteci Ben çocuğumun doğumuna girdim hatta doğum anını fotoğrafladım. Valla çok heyecanlıydım. Bir anda yabancılaşıyor insan... Ekrandan bakıp, açıları ayarlayıp, fotoğraf çekerken kendimi haber kovalıyormuşum gibi hissettim. Öyle bir havaya girdim. Sonra makineyi kenara bıraktım, ne zaman ki kucağıma verdiler oğlumu, başladım hüngür hüngür ağlamaya...

Çok heyecanlandım
Adını koyamadığım bir gurur, karımın kurtuluşu, oğlumun gelişi, bir böbürlenme oluyor o anda. Çok heyecanlı ve güzel bir deneyimdi. Ama babaların doğuma girebilmeleri için babayiğit olmaları lazım!

►İlk bakışlarını kaçırdım

Faruk Saraç- Modacı Ben çocuklarımın doğumuna girmedim, kapıda bekledim ve çok heyecanlandım. O zaman, yani 20 sene önce böyle doğuma girme diye bir olay yoktu. Doktorlar bana sormadılar bile! Şu an olsa girmeyi çok isterdim. Bebeğimin ilk bağırışını duymak isterdim. Her baba nasıl bakar bu olaya bilemiyorum ama ben girebilirdim...



►Girmedim ama isterdim!

Dr. Hasan Fındık- Estetik cerrah Ben girmedim, giremedim ama erkeklerin eşlerinin yanında o anı paylaşmak için doğuma girmesi taraftarıyım. Doğumu sonuna kadar bütün ayrıntılarıyla izlemelerine gerek yok ama o sırada müthiş bir paylaşım var. Bebek kadının ve erkeğin olduğuna göre o anı paylaşmak gerekir. Ben, doktor olduğum için doğumu yapan hekim 'sıkıntı yaşar' diye benim doğumhanede olmamama karar verdi. Ama kızımın doğumununun bir anını bile kaçırmak istemezdim. O sırada eşinizin saçını okşamak, elinden tutmak bence aile bağı açısından çok önemli. O ana tanıklık etmek erkeği, babalığa hazırlar. Babanın baba olması için önemli bir andır. Erkeklerin babalığını hissetmesi için bebeklerini kucaklarına almaları çok önemlidir. İlk kucaklaşma anını kaçırmamak gerekir.



Alıntı



 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Esim girmek istemedi, seni öyle görmeye dayananmam dedi ve gercektende dogum sancilarimi gördügü zamanki halini unutamam.
Cok kötü olmustu. Bende yanima girmesini istemiyordum. Annem dogumda yanimdaydi.
 

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
7 Nisan 2011
Mesajlar
3.397
Tepki
3.765
Puan
113
Yaş
37
Konum
Eskişehir
Ben de girmesini istiyordum ama artık istemiyorum bu yazı ile fikrim değişti.
Bir tek annem olsun bana bişey olmazzzz:)
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
benim eşim doğumumda karşımdaydı (ambulans yetişemedi evde doğum yaptım söylemesi ayıp:zonk: biz hastaneye giderken kendi özel arabamızla ambulans ancak eve ulaşmış . )kızının doğduğunu gördü :sila:erkek beklerken ... bu kızzz çığlıklarımla havalara uçtu:eek:ky::eek:ky::eek:ky:eek: heycanla telefondaki annesine anne kızz kız dediğini hiç unutmuyorum:kayris:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
hazal yine büyük bir olaya imza atmışsın
çok cesurmuşsun sen ya
hem evde doğum hem süpriz bebek
tebrikler:huhuu:
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
tşk hülyacım. sorma ya en çok korktuğum şeyler biri başıam geldi. aynı günün sabahı evden bi çıktık akşam girdik. ulus kızılay cebeci altu üst ettik. doğuma 10 gün var dedim biraz alış veriş yapayım diye bayağıda bi yürüdüm (doktor çok iyi yapmışsın dedi yürümek çok iyiymiş heleki o günün gecesinde doğum yapacaksan) yatmadan bide sıcakk bi duş aldım yatağa girdim uyuyamadım 1 saat sonra sancı dürttü beni
. kalktım bi sıcak duş daha . yanni anlayacağın zor olmadı doğum. kızım ellerime doğdu:nanik::nanik::nanik::nanik: ayrıca bekar görümcem ve kayınpederimde gezmeye gelmişti bize kızın eli ayağı birbirine dolaştı sanki o doğum yapacak gibi :))))))
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
esim uc dogumumada girdi,,,kendi istegiyle,,,iyikide girmis,,,ben eslerinde dogumda olmasi taraftariyim,,,
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
ben sezaryan oldum eşimle vedalaştık ameliyathaneye alındım :elis:
10dk sonra oğlum doğdu ve ilk babası gördü zaten yani ayrılığımız 10dk sürdü
benim iyi haberimi aldı eşim
duygusaldır beni o
halde yatarken bakamazdı
bence girsin girmesin hiç farketmez kalbimiz birdi zaten
 

ebrulii

Daimi Üye
Katılım
13 Haziran 2011
Mesajlar
3.455
Tepki
3.710
Puan
113
Yaş
34
Konum
SOMA'da Yaşıyorum
Seks hayatım kötü etkilenirdi

Refik Erduran- Yazar Çocuklarım doğacağı zaman bana hekimlerden öneride bulunanlar oldu ama ben reddettim. Bence doğaya aykırı. Seks başka, üreme başkadır. Seksin amacı üremedir ama o sahneyi gören bir erkek eşinden uzaklaşır. Kimse eşini öyle görmek istemez. Ben de cinsel hayatımın sekteye uğramasını istemediğim için doğuma girmedim. Doktorlara, 'Ben seyredecek başka bir şey bulurum, teşekkür ederim' dedim. Aslında doğum anı kadının en fazla desteğe muhtaç olduğu anlardır. Kadının yanında olmak bir centilmenlik gereğidir. Eğer mideleri kaldırıyorsa, erkekler doğuma girebilirler. Kültürel olarak da kadına destek vermek gerekir ama bu destek illaki doğum sırasında yanında olup, doğumu izlemek değil


buna sinir oldum afedersiniz o işi yapmaya gelirken iyide ben orda acıdan kıvranırken o seks hayatını düşünürse kusura bakmasında o beni değil ben onu boşarım zaten -kizgin-kizgin-kizgin
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst