Doğumdan sonra sarkan göğüsler çözümsüz değil

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Doğumdan sonra sarkan göğüsler çözümsüz değil

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Güncel Öztürk, meme estetiği hakkında bilmeniz gerekenleri anlattı.

dogumdan_sonra_sarkan_gogusler_cozumsuz_degil.jpg


Hamilelik ve göğüsleriniz

Hamilelik döneminde memenin süt bezleri sürekli büyür ve meme derisi genişler. Bu durum süt verme döneminde daha da hızlanır. Hamilelik ve süt verme dönemi sonlandıktan sonra memedeki şekilsel ve yapısal değişim her annede aynı değildir. Bu durumu etkileyen faktörler arasında kişinin deri yapısı, bağ dokusu, meme asıcı bandları, göğüs kafesi genişliği, süt bezleri ile yağ dokusu oranı, ve memenin büyüklüğüne göre değişkenlikler gösterir.

Hamilelik sonrası

Bazı kişilerde hamilelik dönemi sonrası meme küçülmüş olur. Aynı zamanda incelmiş ve genişlemiş çatlak meme derisi, bu küçülmeye uyum sağlayamaz ve sizi sarkmış göğüs görüntüsüyle başbaşa bırakır. İlk gözlemleyeceğiniz şeyler meme başının üstünde hacim boşalması ve tabiki sarkık bir göğüs görüntüsü…

Çözümsüz değilsiniz

Hamilelik sonrası sarkma için meme dikleştirme operasyonu, sarkma ve hacimsizlik sorunlarının düzeltilmesi için ise silikon göğüs büyütme ile birlikte meme dikleştirme estetiği öneriyoruz. Çatlamış ve genişlemiş meme derisindeki değişiklikler ile beraber sarkık ve büyük göğüs görüntüsü sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da sorunlar oluşturur.

Erken dönemde, büyük göğüsler omuz askısı izine, meme altı oluğunda pişiklere, mantarlara, bel ve boyun ağrılarına yol açabilirken, geç dönemde, vücudun ağırlık merkezi değiştiğinden bel, boyun ağrıları ile beraber omurgada fıtıklara ve sinir sıkışmalarına yol açabilir. Menopoz ve osteoporoz ile bu süreç daha da hızlanır. Boyun bölgesinde sinir sıkışması ile elde uyuşma ve güçsüzlükler ortaya çıkabilir.

Bu problemlerin önlenebilmesi ve estetik göğüs görüntüsü oluşturulması için meme küçültme operasyonu yapılmalıdır.

Kaynak: Kadin&Kadin
 
Katılım
9 Ağustos 2014
Mesajlar
6
Tepki
1
Puan
3
Konum
İstanbul
sadece doğumdan sonra değil kilo alıp vermeden sonrada oluşuyor göğüslerde deformasyon. ben karın toplama ameliyatı için Tayfun Türkaslan'a gittiğimde konuşmuştuk. Biraz zahmetli ama güzel sonuçları olan bir ameliyat. kısmetse onu da yaptırmak istiyorum. sadece doğum sonrasında yeniden sarkma olur mu ona kafam takılyor biraz?:ne:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst