Doğumdan sonra karın germe estetiği

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Doğumdan sonra hayatınıza sarkık bir karınla devam etmek istemiyorsanız, karın germe ameliyatları ile yepyeni bir görünüme sahip olabilirsiniz.

karin-mkle.jpg


Hamilelik, sizi dünyanın en güzel varlığına kavuştursa da doğumdan sonra vücutta bıraktığı değişikliklerle de hatırınızdan hiç çıkmayacak bir dönem. Özellikle karın bölgesindeki değişiklikler…

Hamilelik boyunca karın kasları orta hattan kenara doğru kayarak bebeğe yer açmaya çalıştığı için doğumdan sonra tam olarak eski konumuna dönemez ve karın duvarında bir esneklik ile şişkinlik belirir.

Bunun yanı sıra fazla alınan ve verilemeyen kilolar da karın bölgesindeki şekil bozukluğunu artırır. Üstüne bir de çatlaklar eklenince, doğum yapan çoğu kadın için çıplakken aynaya bakmak üzücü hale gelir. Ama estetik cerrahi, bu durumu sorun olmaktan çıkardı. Deforme olan karın ön duvarının toparlanması için yapılan karın germe ameliyatları (abdominoplasti) artık çok yaygınlaştı.

Çatlaklar azalabilir
Estetik cerrahi uzmanı Doç. Dr. Cihat Baran, karın germede birinci yöntemin, fazla derinin çıkarılması olduğunu anlatıyor. Bu da genellikle göbek deliğinin altındaki deri bölgesinin alınıp, üstteki derinin aşağı çekilerek göbek deliğinin yine orijinal yerinde kalması şeklinde gerçekleştiriliyor.

Aynı seanstaki ikinci işlem ise deforme olmuş kas dokularının ortasındaki hattın da birbirine yanaştırılarak belin inceltilmesi ve karın ön duvarının düzleştirilmesi. Deri fazlalığı yoksa karındaki yağların emilmesiyle düz bir karın yaratılabileceğini söyleyen Dr. Baran, “Kaslarda gevşeme varsa, sezaryan kesi şekli gibi bir kesi ile girip, kasları toparlayıp sadece o bölgeye bir liposuction veya daha küçük bir deriyi çıkarma yöntemiyle değiştirebiliyoruz” diyor.

Karındaki çatlakları yüzde yüz yok etmek mümkün değil. Ancak karın germe operasyonunda, karından atılan deri kadar çatlak da vücuttan atılmış oluyor. Yani tamamen yok olmasa da çatlaklar azalabiliyor.

Ameliyat sonrasında iki gün hastanede kalmak gerekiyor. 15 gün sonra dikişler alınıyor ve bir ay kadar ara sıra korse giyerek sağlıklı bir karna kavuşabiliyorsunuz.

Önce kilo vermek gerekiyor
Karın germe ameliyatı olmak isteyenlerin gelecekte başka doğum yapmayı düşünüyorlarsa bu ameliyatı doğumlardan sonra planlamalarının doğru olacağını söyleyen Doç. Dr. Nazım Çerkeş, “Bu ameliyattan sonra doğum yapılırsa, karın derisi ve karın duvarı kasları gebelik esnasında yeniden deforme olacaktır” diyor.

Dr. Çerkeş’e göre karın germe ameliyatı planlayan bir kişinin kilolu ise zayıflaması ve ideal kilosuna düşmesi gerekiyor. Çünkü kilolu olanlarda karın derisi kalınlığı da fazla olduğundan, normal kilodakiler kadar derinin gerilmesi mümkün olmuyor ve aynı derecede güzel sonuçlar elde edilemiyor.

Ayrıca, kilolu olanlarda yara iyileşmesi problemleri daha sık görülüyor. Yara iyileşmesini olumsuz etkileyen faktörlerden bir diğeri ise sigara kullanmak. Bu operasyonu geçirmek isteyenlerin tercihen ameliyattan üç hafta önce sigarayı bırakmaları öneriliyor.

Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst