Doğumdan sonra evim kalabalık olsun istemiyorum

AYSEN

Üye
Tepki
47
Merhaba arkadaşlar kafam şimdiden çok karıştı allah izin verirse 2ay sonra bebeğim olacak benim annem bana yakın ama kayınvalidem şehir dışından gelecek şimdiden aylarca yanımda kalmayı düşünüyor ama ben sırf kendim bebeğimi büyütmek için 1yıl çalışmayı düşünmüyorum birde beraberinde kardeşinide getiriyor bayan olsa binebze ama erkek koca adam nasıl rahat edeceğim şimdi gelmeden birşey desem kırılır diye korkuyorum eşimin hatırı iç,n birşey demiyorum benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar oldumu acaba en fazla 15-20gün durup gitmeli bence olmazsa geldiğinde söylerim diye düşünüyorum bilmiyorum yanlışmı olur böyle davranmam :((

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
canim cok sacma gercekten neden aylarca kalicakki:ayk:
tabi gelinir kalinir ama tas catlasa 40 cikana kadar o bile cok yani:ilknur:
birde erkek kardesini nedne getiricekki esinele konus ben yeni dogum yapicam uzanamam rahat emziremem falan de:panter:
bu arada simdiden hayirli dogumlar

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.521
düşüncesiz insanlara açıkça bazı şeyleri anlatmazsan böyle davranırlar
anlatırsan tabi daha da korkunç olur..
bir sürü dedikodu kırılmalar yaşanır
yani tercih senin..
inş. içlerine bir ilham gelirde kendileri vazgeçerler

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Dogumdan sonra evde yabanci bir erkegin olmasi hic hos degil bence, esinle konus derim. Belki seni anlar. Allah yardimcin olsun.

M

madesam

Misafir
canım allah yardımcın olsun zor bi durum ama şimdden onu takma kafana belki gelince onlarda rahat edemezler giderler

enise_

Daimi Üye
Tepki
1.923
bencede eşinizle konuşun hadi kaynananız tamamda o adam napcakmış acaba onu merak ettim çok saçma bence kesinlikle söleyin bi yolunu bulsun eğer siz söylerseniz kötü olursunuz zaten....

sühoş

Daimi Üye
Tepki
775
hayatım eşinle uygun şekilde konuş bence. BENDE AYNI SORUNLARI YAŞADIM.aPARTMANDA BEN, KAYINVALİDEM, ELTİM VE GÖRÜMCEM HEP BİRLİKTE OTURUYORDUK. ben doğum yapınca kayınvalidem onun evinde kalmamı istedi.Annem geldi ama kalamadı . Tam emzirirken misafir geliyodu. Birde sobalı evdi. Emzirirken içeri ansızın giren oluyodu. Hiç rahat edemedim.Gaz çıkarmam gerektiği zaman kendimi sıkıyodum buda bebeğe yansıyodu. Evime çıktığımda rahat ettim. Kayınvalidemlerde uyku saatlerim düzensizdi. Kendini ve bebeğinin ruh sağlığını korumak için gelenlerle konuş fazla kalmasınlar. LoğusALIK DÖNEMİN ÇOK ZOR GEÇER.

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
eşin konuşsun,annesi tamamda dayısı niye geliyo onu anlamadım..

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
Ben böyle düşüncesiz insanlara hiç anlam veremiyorum.Hadi kendin geliyosun be kadın koskoca adamı neden yanında sürüklüyosun.Lohusa dönemindeki kadının yanında dayının ne işi var?Valla anlamadım canım.Bu konuda sana yardım edecek olan tek kişi eşin.Uygun bir dille rahat edemeyecğini ona anlat.Kayınvalidenin aylarca kalmasıda saçma.Oda ayrı bir konu zaten.Annende yakınmış sana.Kayınvalidene ihtiyacın olmazki.Gelsin 3-5 kalsın gitsin.Nasıl söylenir buda değilmi:acep:

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
bencede eşin konuşsun sen söylesen yanlış anlayıp kırılabilir.
ben doğumumu gidip memlekette yaptım 20 gün sonra evime geldim eşim hiç kimseyi istemedi.ama kendide yardımcı olmadı:hihi:
büyüklerden birinin yanında olması gerekiyor çünkü çok yardımları oluyor. ama okadar uzun sürelide değil tabi

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.711
ne denir ki yahu misafir mi ağırlıcaksın yoksa dinlenicek misin kayınvaliden gelsin iyi hoş ama dayı ne iş ne alaka insanlarda hiç demiyorlar mı bu kadın yeni doğum yaptı rahat rahat yatıp kalmak giyinmek ister benm yanımda rahat edemez diye düşünmüyorlar mı eşinle uygun bir dille konuş canm dilerim anlar durumunu

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
cnm bencede eşinle konuş ohallaetsin geldiklerindede sürekli yat bence rahatsız olup dayı gider belki

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
kayınvalide ve gereksiz olan bir dayı hemde aylarca kalıcak ha:zonk:
yok daha neler eşine söyle aslada 1 haftadan fazla kabul etme(o bile çok ya neyse) valla hiç unutmam bi gün ablamlar bizde eşimde evde ben çocuğu emzirdim anaaa bide baktım tek göğsüm açıkta kalmış :kahkaha: o kadar dalgın yorgundumki neyseki yabancı yoktu güldük geçtik sen gecelik pijama giycen ilk günler nasıl rahat edersin gece gündüz evde bir adamla

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.441
Kaynanayı anladım dayı ne oluyor.
Kaynanan gelir kırkın çıktımı gider.Annende yakınmış böyle zamanlarda yanında olması gereken kişi önce annendir.
Sen eşine dayıdan rahat edemeyeceğini söyle bakalım ne olacak.Dayıda nasıl dayı imiş bizim dayılara yalvarsan gelmezler.:ilknur:

Masum

Aktif Üye
Tepki
185
Haklısın canım insan doğumdan sonra eşiyle çocuğuyla rahat bir ortamda olmak istiyor o kalabalıkta rahat edip yatamazsın ,oturamazsın, emziremezsin ..Senin gibi benide sıkıntı sardı doğumuma üvey annem gelecekmiş babam falan babamın yanında yatıp kalkabilirmiyim ,emzirebiliriyim çocuğumla ilgilenebilirmiyim diye şimdiden düşüncesi sardı ..

OP
A

AYSEN

Üye
Tepki
47
Arkadaşlar çok teşekkür ederim eşimle konuştum dayısı gelmeyecek dayısının gelmesinin sebebi annesi dayısına bakıyor menenjit rahatsızlığı geçirmiş küçükken kayınvalidem baktığı için getirecekti eşimde konuşmuş bakım evine bırakacaklar geçici süre için tşk bu arada yol gösterdiğiniz için

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
hımmm ... ozaman dayıya söylenecek bişey yok canım.Annende çok yakınmış.kayınvalidenin uzun süre durmasına gerek yok.Annen gerekli ilgiyi gösterir sana.Doğumdan sonra evde bir büyüğün olması iyi oluyor.Elin kolun oluyor.Sen acı ve yorgunluk içindeyken bebekle ilgilenecek birileri oluyor.

İlk doğum yapınca gelen gidende bitmez...Düşün bugün doğum yaptım.Yarın hastaneden çıktım.Akşam yemek yicez tam masaya oturduk bir yudum bile ağzıma atmadan birileri geldi.Hemen nerden duydularsa :sinifsinif: azcıkta uzunca oturdular.Açlıktan ölmüştüm :deli:

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.149
çok şükür sorun çözülmüş sevindim... benimde doğumda kayınvalidem kaynatam eşimin teyzesi ve kızı gelecekler... teyzesinin kızı burda okuyacak ondan dolayı annesi geliyor tabii bende kalacaklar mecburen... Allah tan teyze kızı yurtda kalacak.. ama sanırım bir süre bende kalacaklar...:uzgun::uzgun:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
çok şükür sorun çözülmüş sevindim... benimde doğumda kayınvalidem kaynatam eşimin teyzesi ve kızı gelecekler... teyzesinin kızı burda okuyacak ondan dolayı annesi geliyor tabii bende kalacaklar mecburen... Allah tan teyze kızı yurtda kalacak.. ama sanırım bir süre bende kalacaklar...:uzgun::uzgun:

seninde işin çok zormuş güzelim :( insan dinlenip,yalnız kalmka istiyor.yardımcı mutlaka şart ama bir tane olunca yeterli bence.Bide eşiniz olur daha ne olsun.

Allah yardımcın olsun.Kaynatanın yanında nekadar rahat olur insan pijamalayla :acep:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar