Doğumdan Sonra Cinsellik

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Doğumdan Sonra Cinsellik

attachment.php


1- Doğum sonrası cinsel yaşam hem normal hem de sezaryen sonrası en erken 6. haftada başlatılmalıdır. Tercihen lohusalık bitiminde doktor kontrolüne gidilerek teyit alınmalıdır.

2- İlk deneyimler kadın açısından ağrılı olabilir. Uzun zamandır birlikte olunmadığı için vajina daralmış olabilir, emzirme döneminin hormonal etkileri nedeniyle vajina incelmiş olabilir ve uyarılma esnasında yeterince kayganlaşma olmayabilir. Bu ilk deneyimin ağrı ve bazen kanamayla yarıda kalmasına neden olabilir. İlk deneyimlerde uyarılma süresinin uzun tutulması ve gerekirse kayganlaştırıcı jel kullanılması önerilir.

3- Emzirme hamilelikten korusa da tam olarak korumayacağından doktorun önerisi uygulanmalıdır. Prezervatif uygun bir korunma aracıdır. Spiral ise bebek 3. aya geldikten sonra tercihen kanamalı bir dönemde takılabilir. Doğum kontrol haplarına ise 4. aydan sonra başlanmalıdır.

4- Kadının cinsel arzusu tam olarak yerine gelmemiş olabilir. Bunun nedeni hem bebeğiyle tam olarak ilgilenmiş ve onu yeterince besliyor olma arzusunun getirdiği yorgunluk ve bitkinlik hem de emzirme döneminin cinsel arzu üzerinde bazen baskılayıcı yöndeki etkilerdir. Zorlamamakta fayda vardır.

5- Kadın gibi erkeğin cinsel arzusu da tam yerine gelmemiş olabilir. Bunun nedeni çoğu zaman eşinin canını yakma korkusuyla beraber kendi iç dünyasında yaşadığı yeni aile düzeninin yarattığı çelişkiler olabilir.

6- Çiftler birbirini zorlamamalı ancak cinsel yaşamı da çok boşlamamalıdır. Doğum sonrası 2. ayda cinsel yaşam bitti mi endişesi doğabilir. Çok sık olmasa da sevgi ve saygıyla yaklaşıp cinsel yaşama geri dönüş yapmalılar. İlk birkaç denemenin yarıda kalması normaldir.

7- Libido cinsel arzu bir süre sonra geriye döner. Bunun için uyarıcı madde kullanmanıza gerek yok. Çok fazla uzun zaman geçtiyse (bu süre çiftlere göre değişir) uzmana danışmalarında yarar vardır.

iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • kisirkadin.jpg
    kisirkadin.jpg
    8,8 KB · Görüntüleme: 75

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst