Doğum Çantasında Olması Gerekenler?

Katılım
12 Ekim 2021
Mesajlar
18
Tepki
8
Puan
3
Yaş
40
Konum
Ankara
Bazı hamilelikler erken doğuma neden olabilir. Bu durumda bebeğiniz ve sizin için gerekli olan eşyaları önceden çantanıza koymanızda yarar vardır. Doğum heyecanı ile lazım olan eşyaları unutmanız o esnada mümkündür. Genelde hamilelikte 30 ila 35. Haftalarda çantanın hazırlanması tavsiye edilse de sizin temkinli olmanızda her zaman yarar vardır.

Özel hastaneye gidilecekse sizin için ve bebek ve yanınızda kalacak refakatçinin ihtiyaçları olabilir. Kendi ihtiyacınız olan doğum çantasında olması gerekenler şunlar olabilir:

Özellikle nüfus cüzdanınız yanınızda bulunmalıdır. Hastanede giyeceğiniz gecelik, ayaklarınızı sıcak tutacak çorap, terlik bulundurmalısınız. Doğumdan sonra kan kaybı yaşandığından anne adayı üşüyecek ve ayaklarına en çok bu yansıyacaktır. Doğum stresinize bağlı olarak dudak kremi bulundurmanızda yarar var. Dudaklarınız çatlamaya maruz kalabilir ve dudak kremi ile bunu önleyebilirsiniz. Çantanızda atıştırmalık tatlı şeyler bulundurabilirsiniz. Kan şekeriniz düşeceğinden canınız tatlı isteyebilir. Yedek iç çamaşırı ve gecelik çantanızda olması gerekenlerden. Kişisel bakım ihtiyaçlarınız olan diş fırçası ve macun parfüm şampuan gibi eşyaları da çantanıza ekleyebilirsiniz. Doğum sonrası kanamanız olacağı için mutlaka çantanızda ped bulundurmanız gerekmektedir. Emzirme için göğüs rahatlatıcı kremle göğüs pedleri ve göğüs pompası bulundurabilirsiniz. Yanınıza sıkılmamanız için tablet ya da telefon almanız önerilir. Hastanede ne kadar süre kalacağınız belli olmadığından siz ve bebeğiniz için önlem amaçlı kalma süreniz uzatılabilir. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra aileye yeni katılacak küçük bireyin eşyalarını hazırlayabilirsiniz.

Alıntıdır ve doktor tavsiyesi değildir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst