Doğru saç renginizi keşfedin!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Cildinize sık sık bronzlaştırıcı uyguluyor ve dudaklarınızdan renkli parlatıcıları eksik etmiyorsanız, yanlış saç rengini seçmiş olabilirsiniz. Artık doğru renkleri seçmenizin zamanı geldi.


493091015242.jpg




►Gözlerinizi öne çıkarın
Gözleriniz mavi, açık yeşil gibi soğuk renklere sahipse, saç renginizi seçerken alt tonlarında soğuk renklerin olmasına dikkat edin. Sarı, açık kahverengi ve kızıl tonları gözlerinizle uyum sağlayabilir. Sıcak renkler olan ela ve kahverengi gözlerinize hâkimse, koyu kestaneler, karameller ve koyu çikolata tonları tam size göre. Bu renkler, gözlerinizi ön plana çıkararak daha parlak görünmelerini sağlayacaktır.

Neden işe yarar? Gözlerinizin iris tabakasında bulunan ve gözlerinize parlaklık veren renk pigmentleri, saçlarınızla uyumlu olduğunda, gözleriniz olduğundan daha parlak ve büyük görünecektir.

♦Öneri:Saç diplerinizde doğal renkler yerine koyu renkleri tercih edin. Koyu renkler, cildinizin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Işıltılı saçlarla da gözlerin daha parlak baktığı tartışılmaz. Saçlarınızın yeterince parlamadığını düşünüyorsanız, saçlara ışıltı kazandıran ürünlerden de yararlanabilirsiniz.

►Dikkati dudaklarınıza çekin
Saç uçlarınıza yaptıracağınız kırmızı ışıltılı balyajlar, yüzünüzü mükemmel
biçimde çerçeveleyecektir.
Neden işe yarar?
Saçlardaki kırmızı tonlar, dudakların doğal rengini ortaya çıkarır. Dudakları daha gösterişli ve çekici gösterir. Yanlış renkler, ten renginize gölge düşüreceğinden seçim yaparken dikkatli olun. Buğday tenliyseniz kestanenin her tonunu saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Açık tenliyseniz saçlarınızın önlerine yaptıracağınız açık kırmızı balyajlarla daha havalı görünebilirsiniz. Kızıl saçlara özel şampuanları kullanarak, saçlarınızdaki kızılların daha çok parlamasını sağlayın.

♦Öneri: Saçlarınıza kalıcı olarak başka renkler eklemek istemiyorsanız, kızıl sprey saç boyalarını deneyebilirsiniz. Saçlarınızdaki balyajlar, dudaklarınızı belirginleştirecek ve birkaç yıkama sonrasında saçlarınız kendi rengine dönecektir.

►Ten renginizi belirginleştirin
Saç renginiz, kaşlarınızdan iki ton daha açık ya da koyu olmalı, saç renginizi seçerken buna dikkat edin.

Neden işe yarar?
Doğduğunuz zamanki kaş renginiz, cildinizi en iyi biçimde tamamlar. Doğal kaş renginizden uzaklaştıkça daha kötü görünebilirsiniz.

♦Öneri: Sıcak cilt tonları sarı ya da altın rengi gibi, soğuk cilt tonlarıysa mavi ya da pembe gibi alt tonlar taşır. Sıcak cilt tonluysanız bakır, altın, kestane renklerini saçlarınızda denemelisiniz. Soğuk cilt tonluysanız küllü, mor ve bejlerle cildinizi vurgulayın.
Yüz şeklinizin, saç renginizin ve kesiminizin uyumuna dikkat edin. Yüz şeklinize göre saçlarınızı şekillendirin.


≈Oval yüzler≈
Her kesim ve saç uzunluğu oval yüzlere yakışır. Yüz çevresindeki katlı kesimler ve röfleler yanakların daha dar görünmesini sağlar.

491851491925.jpg




≈Kare yüzler≈
İnce katlar ve röfleler bu yüz şeklinde güzel durur. Biraz asimetrik kesilmiş saçlar köşeli görünen çene kemiklerini
yumuşatır.

491894460400.jpg


≈Yuvarlak yüzler≈ Bu yüzlerin daha uzun görünmesi için dikkati, saçların uç kısımlarına çekmek gerekir. Kısa katlı kesimler, yüzün daha yuvarlak görünmesine neden olduğundan tercih edilmemelidir.

Alıntıdır!
 

enise_

Daimi Üye
Katılım
9 Mayıs 2011
Mesajlar
2.128
Tepki
1.923
Puan
113
Konum
Bursa
benim rengi gözlerime uyumsuzmuş kaşlarımdan koyu ama onu tutturdum-rgulu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst