Doğru Makyaj Temizleme Yöntemi Nasıl Olmalı?

D

daniella777

Misafir
makyaj yaparken bir hayli çaba sarf ediyoruz, peki aynı özeni cildimizi temizlerken de gösteriyor muyuz? Makyaj temizlemek de bir nevi makyaj sırları arasındadır.

Makyaj temizleme oldukça basit bir işlem gibi gözükse de, aslında cilt bakımının en önemli aşamalarından biri… Gün içerisinde hava kirliliği gibi dış etkenlerden olumsuz yönde etkilenen cilt, eğer doğru temizlenmezse erken yaşta zarar görmeye başlıyor.

-Alnınızı temizlemeye tam ortadan başlayın ve önce sola, sonra sağ tarafa doğru devam edin. Sol-sağ gezinmelerini aşağı yukarı kaydırarak alnınızın tümünü temizlediğinizden emin olun.

-Göz bölgesine geldiğinizde hassasiyet oranınızı iki katına çıkarmalısınız. Tavsiyemiz, göz makyajınızı temizlerken yüzük parmağınızdan yardım almanız. Nedenini merak edenler için hemen açıklayalım; yüzük parmağınız diğer parmaklarınıza oranla daha yumuşak bir dokunuş gerçekleştirecektir. Çünkü bu parmağın baskı yoğunluğu diğerlerine göre daha azdır.

Parmağınıza doladığınız pamuğu göz kapağınızın iç kısmından dış kısmına doğru nazikçe gezdirin. Bu işlemi makyajınız tamamen temizlenene kadar sürdürün.

-Sıra yüzünüze geldiğinde parmaklarınız daima yukarı doğru hareket etsin. Yani uygulamayı daima dairesel hareketler yardımıyla aşağıdan yukarı doğru yapın. Bu, cilt yüzeyinde hapsolmuş kir, bakteri ve yağlardan kurtulmanıza yardım edecektir.

-Yüzünüzü asla gerçek sabunla yıkamayın. Sadece Ph değeri cildinizle uyumlu olan sabunları kullanın.

- Yüzünü suyla temizleyenlerdenseniz, çok fazla sıcak su tercih etmeyin. Bu derinizi önce kurutur, sonra fazla yağ salgılamasına sebep olur. Ilık su en ideal olanıdır. Hatta, son durulamayı soğuk su ile yaparsanız, kan dolaşımınız hareketlenecektir
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst