Doğru cevap B (vitaminler)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
808022866462.jpg

Doğru cevap B

Zihinsel performansı artırmak için cevizden patatese, tavuktan bifteğe kadar pek çok üründe bulunan B grubu vitaminlerinden yeterli miktarda almak gerekiyor

B Grubu vitaminler zihinsel performans, öğrenme, hafıza gücü ve konsantrasyonda artış sağlarlar. Strese karşı koruyucudurlar. Fiziksel ve zihinsel sağlığı olumlu yönde etkilerler. Yaşla beraber B grubu vitaminlerin vücuttan emilimi azalır. Bu nedenle yaşlılarda B vitamini alımı çok önemlidir.

B1 (tiamin): Kas ve sinir ve dolaşım sistemi için gereklidir. Pirinç, makarna ve tahıl ürünlerinde bol miktarda bulunur.

B2 (riboflavin): Hücrede enerji üretimini artırdığı için migren ağrılarının önlenmesinde etkili olur. En iyi kaynakları süt ürünleridir.

B12: Hayvansal kaynaklarda bulunur. Yetersizliğinde unutkanlık, sabahları yataktan yorgun kalkma gibi rahatsızlıklar görülür. Kalp hastalıklarını önleyici rol oynar.

Biotin (H vitamini): Yetersizliğinde depresyon, kansızlık, deride pullanma, yorgunluk, iştahsızlık görülür. Yumurta, süt, balık, peynir iyi kaynaklarındandır.

Folik asit: Sakatat, yumurta, ceviz, badem, fındık, fıstık, mercimek, ıspanak, maydanoz, gibi gıdalarda bol miktarda bulunur. Gebelik döneminde yeterli alımı bebek için hayati önem taşır.

Niasin (B3 vitamini): Et, hamur mayası ve süt ürünlerinde bulunur. Eksikliğinde cilt rahatsızlıkları, mide bulantısı ve hafıza kaybı oluşur.

B5 (panthothenic asit): Yaşlanma ve cilt kırışıklıkları üzerinde olumlu etkileri vardır. Sakatat, yumurta, buğday, mantar, fasulye, domates, kereviz, fıstık, ceviz, avokadoda bulunur.

B6 (pyridoxine): Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterol birikimini engelleyerek kalbi korur. Muz, avokado, tavuk eti, patates, ıspanak, bezelye, havuç, yumurta, balık ve hububatlar iyi B6 vitamini kaynaklarıdır.

Taylan Kümeli / Takvim

 

aysenim

Daimi Üye
Katılım
20 Haziran 2013
Mesajlar
490
Tepki
484
Puan
63
Yaş
30
Konum
konya
öğrenci evinde fazla tüketemezdik


B12: Hayvansal kaynaklarda bulunur. Yetersizliğinde unutkanlık, sabahları yataktan yorgun kalkma gibi rahatsızlıklar görülür. Kalp hastalıklarını önleyici rol oynar.

bende bunlar olurdu demek sebep buymuş :ates: teşekkürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst