Doğal Işıltılı Ten Makyajı İçin Pratik Öneriler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul

goz_6508d712-811a-4d10-82b1-4dd4ce57241b_3.jpg


Doğal Işıltılı Ten Makyajı İçin Pratik Öneriler


Artık bahar geliyor, makyajlar hafiflemeye, canlı ve parlak ciltler ön plana çıkmaya başlıyor. Bunun için yapmanız gereken doğru yöntemleri uygulamak.

Bahar ayları yaklaşırken kışın yapılan ağır ten makyajları yerini daha doğal, hafif makyajlara bırakmaya başlıyor. Ancak kadınların son dönemlerdeki tutkusu ışıltı bu zamanlarda da vazgeçilmez hale geliyor.

Özellikle 2017 yaz sezonundan itibaren severek kullanılan aydınlatıcı bazlar bu sezonda da makyaj çantalarının olmazsa olmazı haline geliyor. Bu kadar tercih edilmelerinin nedeni, cildi daha genç ve sağlıklı göstermesi... Peki ışıl ışıl bir ten makyajı nasıl yapılır? İşte sizlere tüyolar...

1. Nemlendirilmiş bir cilt: İlk olarak ihtiyacınız olan şey, makyaja kusursuz bir zemin hazırlamak. Bu da cildinizin doğru bir şekilde nemlendirilmesiyle olacaktır. Kış mevsiminde havanın etkisiyle cilt oldukça kurur. Yazın havaların ısınmasıyla cildinizin neme ihtiyacı kalmadığını da düşünmeyin. Bu birçok kişinin yapmış olduğu en büyük hataların başında geliyor. Düzenli bakımlarınızı yapmalısınız ki uygulayacağınız makyaj cildinize otursun. Donuk görüntü yerini canlılığa bıraksın.

2. Ten makyajı: Doğal görüntüyü yakalayabilmek için ten makyajınızı minimal tutmalısınız. Dolayısıyla, gözaltlarınıza, burun kemiği üzerine, alın ortasına ve çene ortasına uygulayacağınız aydınlatıcı özellikte bir kapatıcı tüm ten makyajınız için yeterli olacaktır. Bu görüntüyü bozmamak adına pudra kullanmayın.

3. Işık saçan gözler: Doğal ve ışıltılı makyajda gözler oldukça önemli... Daha enerjik bir görünüm için göz kapaklarınıza aydınlık bi far bazı uygulayın. Bu uygulamış olduğunuz far bazı toz ürünlerin kalıcılığını arttıracaktır. Doğal tonlarda bir far ile gözlerinizin dış köşesine çok hafif bir derinlik katın. Göz pınarlarınıza da açık tonlarda bir far ile küçük dokunuşlar yapın.

4. Allık: Allık da yine makyajda çok sevilen uygulamalardan biri. Ancak doğal bütünlüğü bozmamak adına, ten renginize uygun çok hafif bir allık tercih etmelisiniz.

5. Son dokunuşlar: İşte geldik makyajı tamamlamaya... Kaşlarınızı tarayın. Daha sonra da boşlukları kaş farıyla çok hafif doldurun. Bir yelpaze fırça yardımıyla çok hafif olacak şekilde alın ortası, elmacık kemiği üstleri, burun kemiği ve çene ortasına aydınlatıcı uygulayın. Bu ışıltı, yüzünüzü daha şekilli ve canlı gösterecektir. Son adımla ten makyajınızı tamamladığınıza göre, doğal tonlarda bir ruj ile makyajınızı bitirebilirsiniz.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst