Diyetsiz Dümdüz Karın

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Diyetsiz Dümdüz Karın

attachment.php


Sakız çiğnemeyi bırakın

Sakız çiğneyenlerin karın bölgesi fazla hava yuttukları için daha şişkindir. Bu nedenle arıtık sakız çiğnemeyin. Çoğu sakız şeker alkolü sorbitol ve xylitol gibi maddeler içeriyor. Bu ufak miktarlar ince bağırsakta ****n gazı yaratır, mide gazı, geğirmeyle çıkan gaza neden olur. Bu tür gaz sorunlarına karşı nane yaprağı çiğneyin veya dişlerinizi fırçalayın.

Duruşunuzu düzeltin

Çoğu insanın yanlış duruş nedeniyle göbeği çıkr. Başınızı dik tutun, omuzlarınızı geri doğru itin. Göğsünüz öne doğru çıksın. Sürekli bu şekilde durmayı alışkanlık haline getirin.

Lifli gıdalar tüketin

Cips, kurabiye gibi yiyeceklerden uzak durun. Yerine meyve, sebze ve tahıllı yiyecekler tüketin. Gün içinde bunları sıkça tükettiğinizde sürekli tok hissedeceksiz. Hiçbir çaba sarfetmeden fazla kalori almamış olacaksınız.

Bol bol gülün

Uzmanlar gülmenin karın kaslarını çalıştırdığını ve bunun egzersiz kadar önemli olduğunu belirtiyor. Günde 10 dakika içinizden geldiği gibi deyim yerindeyse karnınız ağrıyana kadar gülün.

Sıkça sağlıklı şeyler atıştırın

Sık atıştırma karın yağı oluşumunu önlüyor. Çok fazla cıkmadığınız için çok fazla yemiyorsunuz. Atıştırmak için sakın ağır yemekleri tercih etmeyin. Vitamin, mineral, potasyum içerenleri tercih edin. Galeta, havuç, peynir, sebze püresini tercih edebilirsiniz.

Belinizdeki suyu azaltın

Gün boyu 8-10 bardak su içtiğinizde vücudunuz sürekli su girişi olduğu için su tutmaz. Sistem daha iyi çalışır ve bel-karın bölgenizde şişlik oluşmaz. Kahve, çay, meyve suyu, soda gibi içeceklerden daha çok sadece suyu tercih edin.

Çok fazla sebze yemeyin

Sadece sebze yemekleri yemeyin, haftada 1-2 kez et yiyin. Et yiyemiyorsanız protein bakımından zengin olan sebzeleri tercih edin. Daha doyurucu ve daha az kalorili olacaktır.

Bira yerine şarap

Alkollü içecekleri seviyorsanız ve bira tüketiyorsanız karnınızın dümdüz olması biraz zor. Bira diğer içeceklere göre daha çok kalori içeriyor ve bunlar en çok karın bölgesinde birikiyor. Bunun yerine kırmızı şarap veya hafif meyve kokteyylerini tercih edebilirsiniz.

Yemeğinizi sakin yiyin

Acele ile yenen yemek her zaman şişlik yapar. Yiyeceklerinizi her ısırışta yavaş yavaş çiğneyin. Yediklerinizin tadını almaya çalışın. Böylece daha iyi doyar, daha az yer ve şişkinlik sorunu yaşamasınız.

Yoğurt tüketin

Yoğurt içerdiği yararlı bakterilerle sindirim sistemnin daha iyi çalışmasını sağlar. Günde bir kase tüketmeniz önerilen yoğurdu, taze veya kuru meyve parçacıklarıyla da yiyebilirsiniz.

İyi uyuyun

Uyku sırasında sindirim sistemimiz iyi çalışır, yaplar parçalanır. Böbek çevresindeki yağlardan da kurtulmuş olursunuz.

Gece atıştırmayın

Meşgul kadınlar geceleri atıştırma hatasına düşer. Ancak gece yediğiniz yiyecekler iyi sindirilmez ve size yağ olarak geri döner.

Fazla tuz kullanmayın

Aşırı tuz tüketimi vücutta su tutulmasına ve karın şişliğine neden olur. Kadınlara günde 2300 mg tuz tüketmeleri öneriliyor. Tuzluk kullanmayın. Tuzlu hazır gıdalardan uzak durun. Mümkün olduğunca ev veya restoran yemeklerini tüketin.

i Village Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • 9644130_full.jpg
    9644130_full.jpg
    42,9 KB · Görüntüleme: 89

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
teşekkürler şadiyecim,bana bunlar kar etmez artık liposakşın lazım,okuduğum gibi de yazdım yalnız nasıl
 

goznuru

Daimi Üye
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
427
Tepki
396
Puan
63
Konum
almanya
yaz geliyor diyetler baslar artik ozelliklede tv de sunu ye , yok bunu ye, yok yumurta diyeti , yok unluler diyeti
 

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
7 Nisan 2011
Mesajlar
3.397
Tepki
3.765
Puan
113
Yaş
37
Konum
Eskişehir
bende yaz geliyor diye diyete başlayanlardanım.
Bu paylaşım bana biraz yol gösterdi.
teşekkürler Sadiye..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst