Diyetle Selülitten Kurtulunur Mu?

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Diyetle Selülitten Kurtulunur Mu?

Soru: Sağlıklı bir diyet uygulamama, 3-4 litre su içmeme ve her gün egzersiz yapmama rağmen selülitlerim var. Başka neler yapabilirim?
Wanda

Cevap: bilimsel olarak, selülit sadece yağ kütlesidir, belli bir yağ çeşidi değildir. Selülit genetiktir ve selülitin görünümünü, deriyi içeri çeken ve yağı dışarı çıkaran deriye bağlı lifli dokunun iplikleri oluşturmuştur.
Çoğu bilim adamları, kontrollü kilo ve selüliti kontrol altında tutmaya yardım eden egzersizlerin dışında hiç bir şeyin yapılamayacağına inanır. Muhtemelen, kan damarlarını büzdüğü için sigara ve kafein selülüt görünümünü daha da kötüleştirdiği ile ilgili birkaç önemsiz kanıt vardır. Selülitle mücadele etmek için reklamı yapılan losyon ve yağların işe yaradığı henüz kanıtlanamadı. Ürünlerin, yüksek fiyatlarını karışlayabileceğinizi düşünüyorsanız, onları denemek muhtemelen sakıncalı olmayacaktır.
Genetikler sayesinde, selülit vücut şeklimizin çoğu bölgelerinden biri gibi görünür, ve biz bunu değiştiremeyiz. Bilinçli olursanız, sağlıklı olabilirsiniz: kontrollü kilo, egzersiz, bol sıvı alma, sigara kullanmama ve kafeinden uzak durma gibi…
Lynn Grieger

alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst