incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
Patlıcanların saplarını biraz kısaltın ve güzelce yıkayıp kurulayın. 1’er cm aralıklarla boyuna dilimleyin ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine alın. Domates, soğan ve kaşar peynirini ince ince dilimleyin. Boyuna dilimlediğiniz patlıcanın aralarına hazırladığınız malzemeleri paylaştırın.
Sarımsakları ince ince kıyın, zeytinyağı, tuz, keki ve istediğiniz baharatları bir kapta karıştırın. Bu işlem bitince sosu yemeğinizin üzerinde gezdirin. Patlıcanların üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 180 derece fırında yaklaşık 30 dk. (patlıcanlar yumuşayana kadar) pişirin.
Afiyet Olsun.
alinti
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
- 2 adet orta boy patlıcan (bostan patlıcanı olabilir)
- 3 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 adet orta boy soğan
- Zeytinyağı
- Kaşar peyniri(her dilim için ince bir dilim)
- kekik, nane, kırmızı biber
- tuz
Patlıcanların saplarını biraz kısaltın ve güzelce yıkayıp kurulayın. 1’er cm aralıklarla boyuna dilimleyin ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine alın. Domates, soğan ve kaşar peynirini ince ince dilimleyin. Boyuna dilimlediğiniz patlıcanın aralarına hazırladığınız malzemeleri paylaştırın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Sarımsakları ince ince kıyın, zeytinyağı, tuz, keki ve istediğiniz baharatları bir kapta karıştırın. Bu işlem bitince sosu yemeğinizin üzerinde gezdirin. Patlıcanların üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 180 derece fırında yaklaşık 30 dk. (patlıcanlar yumuşayana kadar) pişirin.
Afiyet Olsun.
alinti