Diyet listeleri 3...

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
34
Konum
KOCAELİ
Ot Diyeti ...
Hedef: Bir haftada 3-4 kilo
Günlük Kalori: 600 Kcal

Sıkmadan kilo verdiren bu diyetle ortalama 3 kilo verebilirsiniz. 3 gün boyunca önerilenler dışında hiç bir şey yemeyin. Su, tuz, karabiber serbest, diğer baharatlar yasak. Sebzeleri çiğ, haşlanmış ya da kızarmış yiyin. Bu diyeti yalnızca 3 gün boyunca uygulayın ve 1 ay geçmeden tekrarlamayın.

Bu diyetin günlük menüleri:

1.gün:

Sabah: - 1 fincan kahve ya da çay, yarım greyfurt ya da yarım fincan taze sıkılmış greyfurt suyu, 1 dilim kızarmış ekmek, 1 çorba kaşığı fındık ezmesi
Öğle: - Yarım kase ton balığı, 1 dilim kızarmış ekmek, 1 fincan kahve ya da çay
Akşam: - 2 ince dilim (84 gram) herhangi bir çeşit et, 1 kase bezelye ( 250 gram), 1 kase havuç ya da pancar, 1 küçük elma, 1 kup dondurma

2.gün:

Sabah: - 1 fincan kahve ya da çay, 1 yumurta, 1 dilim kızarmış ekmek, yarım muz
Öğle: - 1 kase köy peyniri ya da yarım kase tuna balığı, 5 adet bisküvi
Akşam: - Yarım kase ton balığı, 1 kase brokoli ya da lahana, 1 kase havuç ya da şalgam, yarım muz, yarım kup dondurma

3.gün:

Sabah: - 1 fincan kahve ya da çay, 5 adet bisküvi, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir (28 gram), 1 küçük elma
Öğle: - 1 yumurta, 1 dilim kızarmış ekmek, 1 fincan kahve ya da çay
Akşam: - 1 kase ton balığı, 1 kase havuç ya da pancar, 1 kase yeşil lifli sebze, yarım kase dondurma


--------------------------------------------------------------------------------

Tüm diyet listeleri doktor gözetiminde uygulanmalıdır.

Ton Balıklı Diyet ...
Hedef: 3 günde 3 kilo
Günlük Kalori: 1300 Kcal

Lifli besinlere dayalı bu diyet yeşilliklerle de destekleniyor. Bu diyette acıkınca tüketilebilecek tek şey bol su. Su dışında her türlü içecek kesinlikle yasak.

Genel bir diyet/zayıflama programı olarak diyetisyenler tarafından tercih edilmeyen bu düşük kalorili diyet tekrarlı olarak uygulanmamalıdır.

Bu diyetin günlük menüleri:

1.gün:

Sabah: - Buğday, yulaf gibi tahıllarla hazırlanmış besinler
Öğle: - Sadece yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bol peynirli salata
Akşam: - Çok az tereyağında pişirilmiş mantar, avokado, zeytin ve yeşil sebzelerden oluşan salata

2.gün:

Sabah: - Buğday, yulaf gibi tahıllarla hazırlanmış besinler
Öğle: - Sadece yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bol peynirli salata
Akşam: - Çok az tereyağında pişirilmiş mantar, avokado, zeytin ve yeşil sebzelerden oluşan salata

3.gün:

Sabah: - Buğday, yulaf gibi tahıllarla hazırlanmış besinler
Öğle: - Sadece yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bol peynirli salata
Akşam: - Çok az tereyağında pişirilmiş mantar, avokado, zeytin ve yeşil sebzelerden oluşan salata


--------------------------------------------------------------------------------

Tüm diyet listeleri doktor gözetiminde uygulanmalıdır.

Çalışanlar İçin Haftalık Diyet ...
-1 GÜN-

UYANINCA

 1 bardak oda sıcaklığında su
KAHVALTI

 1 adet sosis (ızgara çok iyi pişmiş), 1 ince dilim kepekli ekmek, 1 bardak çay veya neskafe (2 çorba kaşığı süt ilave edilecek)
ÖĞLE

 1 adet tavuk butu, 1 adet domates, 1 bardak karnabahar (haşlanmış) veya bir başka sebze
AKŞAM

 3 adet ızgara köfte, yarım bardak haşlanmış mantar
YATARKEN

 1 bardak oda sıcaklığında su

-2 GÜN-

UYANINCA

 1 bardak oda sıcaklığında su
KAHVALTI

 2 ince dilim kepek ekmeği, 2 çay kaşığı reçel veya bal, 1 bardak çay veya neskafe (2 çorba kaşığı süt ilave edilecek)
ÖĞLE

 2 ince dilim francala ekmeği ve bir kibrit kutusu kadar taze kaşar peyniri ile biraz hardal sürerek sandviç yapın
AKŞAM

 1 parça tavuğun göğüs eti (haşlanmış veya ızgara), 3 yemek kaşığı pilav (haşlama), yarım bardak bezelye (haşlanmış), yarım bardak puding (muhallebi)
YATARKEN

 1 bardak oda sıcaklığında su

-3 GÜN-

UYANINCA

 1 bardak oda sıcaklığında su
KAHVALTI

 (2. günün aynısı)
ÖĞLE

 1 dilim ekmek, 100 gram kırmızı lahana (doğranmış ve bardağa sıkıştırılarak konulmuş), 2 orta boy havuç (rendelenmiş), 2 adet salatalık, tuz ve karabiber, 2 dilim çiğ kereviz (tüm malzemeyi kapalı bir kaba koyarak zengin bir salata yapınız)
AKŞAM

 2 küçük bonfile veya biftek (yağsız ızgara), 1 büyükçe patates (haşlanmış), 2 orta boy havuç (haşlanmış), 1 adet meyve
YATARKEN

 1 bardak oda sıcaklığında su

-4 GÜN-

UYANINCA

 1 bardak oda sıcaklığında su
KAHVALTI

 1 katı haşlanmış yumurta, 1 bardak çay veya neskafe (2 çorba kaşığı süt ile)
ÖĞLE

 2 ince dilim ekmek, 1 kibrit kutusu kadar yağsız beyaz peynir, 1 dilim domates, 1 orta boy meyve
AKŞAM

 1 porsiyon beyaz etli balık (yağsız ızgara), 1 çorba kaşığı mayonez, 1 bardak haşlanmış fasulye, yarım bardak meyveli jöle ya da diyet reçel (jöleyi hazırladıktan sonra ve dondurmadan önce içine karışık meyve doğrayın)
YATARKEN

 1 bardak oda sıcaklığında su

-5 GÜN-

UYANINCA

 1 bardak oda sıcaklığında su
KAHVALTI

 2 ince dilim ekmek, 1 dilim yağsız beyaz peynir, 1 bardak çay veya neskafe (2 çorba kaşığı süt ilave edilecek)
ÖĞLE

 1 adet haşlanmış yumurta, 1.5 bardak fasulye (haşlanmış), 1 ince dilim ekmek, tuz ve kırmızı biber
AKŞAM

 1 bardak haşlanmış mantar ya da 1 çorba kaşığı rende kaşar, domates suyunu kaynatarak tuz ve karabiber ilavesiyle yarım bardak makarnayı tuzlu suda haşlayın ve rendelenmiş soğanı salça ve suyla pişirin. Haşlanmış makarnanın üzerine haşlanmış mantarı ya da kaşarı ve sosu dökünüz. Yemeğin üstüne 1 adet meyve yiyebilirsiniz
YATARKEN

 1 bardak oda sıcaklığında su

-6 GÜN-

UYANINCA

 1 bardak oda sıcaklığında su
KAHVALTI

 1 ince dilim ekmek, 2 adet yumurtayı çırparak kızgın tavaya dökün ve yağsız olarak her iki tarafını da kızartarak olet yapınız
ÖĞLE

 1 adet elma, 1 adet armut, 1 adet portakal, 1 adet mandalina (Hepsi)
AKŞAM

 1 porsiyon yağsız kuzu eti, yarım bardak haşlanmış bezelye, 1 adet domates, 1 adet sivribiber, 2 adet haşlanmış karnabahar (ufak ufak doğranmış eti, domatesi ve yeşil biberi biraz tuz serperek yağsız tavada karıştırarak pişiriniz. Yanına haşlanmış bezelye ve karnabahar koyunuz. Yemeğin yanında istediğiniz kadar söğüş salata yiyebilirsiniz)
YATARKEN

 1 bardak oda sıcaklığında su

-7 GÜN-

UYANINCA

 1 bardak oda sıcaklığında su
KAHVALTI

 2 ince dilim francala ekmek, 1 kibrit kutusu kadar yağsız beyaz peynir, 1 ufak domates, 1 bardak çay veya neskafe (2 çorba kaşığı süt ilave edilecek)
ÖĞLE

 2 dilim nuar veya haşlanmış et, 1 ufak meyve, 2 dilim ekmek, tuz ve karabiber
AKŞAM

 2 ufak biftek (ufak doğranmış), 1 ufak soğan (rendelenmiş), 1 diş sarmısak (fazla dövülmüş), karabiber, 2 çay kaşığı mısır nışastası, 2 orta boy havuç, yarım bardak bezelye (haşlanmış konserve olabilir). (Soğanı, sarmısağı ve eti bir kaba koyarak ateşte iki dakika çevirin. Et suyunu, ketçap ve karabiberini katın. Kaynamaya başlayınca altını kısarak 15 dakika pişirin. Mısır nışastasını biraz soğuk suda eriterek katın ve karıştırın. Gerekirse biraz su ilave ederek et pişene kadar ateşte bırakın. Yanına haşlanmış bezelyei havuç koyarak servis yapın). Yemekten sonra 1 adet meyve yiyebilirsiniz.
YATARKEN

 1 bardak oda sıcaklığında su

NOT:
Meyvelerden muz, dut ve incir yenmemelidir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst