Dişlerinizi Evde Kendiniz Beyazlatın!

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Dişlerinizi Evde Kendiniz Beyazlatın!Evde kendi kendinize geliştireceğiniz basit çözümlerle pırıl pırıl bir gülüşe sahip olabilirsiniz.



Yazın bronzlaşan teninizde, bembeyaz bir gülümseme olsun istemez misiniz?

İşte inci gibi dişlere sahip olmanızı sağlayacak birkaç basit diş beyazlatma yöntemi...

Sağlıklı ve pırıl pırıl dişlere sahip olmanın güzelliğinize katkısı elbette tartışılmaz. Ancak bazen hepimiz diş sağlığımızı ihmal ediyor, bu konuya gerekli özeni göstermiyoruz. Bunun için türlü bahaneler uydursak da aslında periyodik olarak diş doktorumuzu ziyaret etmemiz gerektiğini biliyoruz. Bu ihmalkarlığın bir sonucu olan ve güzelliğinize gölge düşüren sararmış dişlerden kurtulmanız için size birkaç ufak öneri hazırladık. Ancak yine de, bu uygulamalardan herhangi birini seçmeden evvel, diş doktorunuza danışmayı ihmal etmemenizi öneririz.

Portakal kabuğu

çok daha parlak bir gülümsemeye sahip olmak istiyorsanız, başvurabileceğiniz en kolay yöntemlerden biri portakal kabuğu kullanılarak yapılan uygulama. Bir tane portakalın kabuklarını soyun ve içindeki beyaz kısmını dişlerinize sürtün. Tamamen doğal ve zararsız olan bu uygulamayı günaşırı yapabilirsiniz.

Çilek mucizesi

Çilek, diş beyazlatma konusunda en çok kullanılan meyvelerden bir diğeri. Birkaç tane çilek alın, iyice yıkadıktan sonra dış yüzeyi ağırlıklı olmak üzere ezin ve macun kıvamına getirin ve dişlerinizi hazırladığınız bu macunla fırçalayın. Haftada üç dört kez yapabileceğiniz bu uygulamada hazırladığınız macunun taze olmasına özen gösterin.

Karbonat ve iyotlu tuz

Daha parlak bir gülüş için bir çay kaşığı karbonatı ve bir tutam iyotlu tuzu biraz su ekleyerek macun kıvamına getirin. Eğer dişlerinizi bu yöntemle beyazlatmaya karar verirseniz dikkatli olmalı ve fazla sık uygulamamalısınız. çünkü tuz diş minelerinize zarar verebilir.

Oksijenli su

Bu uygulama için bir çorba kaşığı kadar oksijenli suya ve bir iki tane kulak temizleme çubuğuna ihtiyacınız var. çubukları oksijenli suya batırın ve dişlerinizi silin. Ancak oksijenli su diş etlerinizi tahriş edebilir dolayısı ile uygulama esnasında pamuğun diş etlerinize gelmemesine özen gösterin.

Limon suyu

Limonun beyazlatıcı etkisini cilt için yapılan uygulamalardan biliyoruz. Aynı etki dişleriniz için de geçerli. Gün aşırı dişlerinizi taze sıkılmış limon suyu ile fırçalamak da dişlerinizin rengini açma konusunda size yardımcı olacaktır.

Karanfil yağı

Diş macununuzun içene bir damla karanfil yağı ekleyerek dişlerinizi fırçalamanız, çok daha parlak ve beyaz dişlere sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu uygulamayı günlük diş fırçalama rutininizde kullanabilirsiniz.

Diş beyazlatıcı ürünler

Tüm bu uygulamaların yanı sıra asıl yapmanız gereken elbette dişlerinizi en az günde iki kere, diş beyazlatıcı özelliğe sahip bir diş macunuyla fırçalamak ve dişlerinizi fırçaladıktan sonra da mutlaka diş ipiyle dişlerinizin aralarını diş macunu kalıntılarından ve diş fırçasının erişemediği kalıntılardan arındırmak. Ayrıca gün içinde diş beyazlatıcı içeriğe sahip sakız çiğnemek de bu konuda size yardımcı olabilir.
Womenist
 

-Gizem-

Daimi Üye
Katılım
3 Mayıs 2012
Mesajlar
995
Tepki
561
Puan
93
Konum
Ankara
Karbonat ve iyotlu tuz. Bunu birazdan deneyeceğim. Çilek ve portakalda ilginç. Denemek lazım :)
 

steril_mikrop

Aktif Üye
Katılım
13 Temmuz 2012
Mesajlar
123
Tepki
138
Puan
43
Konum
uşak
kabartma tozuda beyazlatıyor. ama tehlikeli bir kere denedim diş etimi kanattım belki sert fırçaladığımdan dolayı olmuştur ama beyazlatıyor yani
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst