Dişler için faydalı 4 besin

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Dişleriniz için şekeri kuru üzümden alarak, dişetleriniz için yeşil çay içerek, plakları önlemek için şekersiz sakız çiğneyerek ve oyuklarınız için peynir yiyerek güçlü dişlere sahip olun!

bembeyaz_disler.jpg


Oyukları peynirle engelleyin

Peynir dişlerinizde oyukların oluşmasını engeller. İçeriğinde bulunan kalsiyum, fosfor ve protein gibi maddeler dişlerde plak oluşumunu ortadan kaldırırken, oyukların da oluşmasını önlemiş olur. Şekerli bir şey yedikten sonra ağzınıza atacağınız büyük bir dilim peynir, şekerin dişlerinize olan negatif etkisini de yok eder. Peynir ayrıca diş minesi için de faydalıdır; dolayısıyla kuvvetli dişlere sahip olmanızı sağlar.

Şekeri kuru üzümden alın

Şekerli bir şey çiğnendikten sonra, bakteriler diş minesini yıpratan asitler salgılar ve zamanla dişlerin çürümesine yol açar. Kuru üzüm de tatlı ve yapışkandır. Fakat diş ve dişeti hastalıklarından sorumlu birçok tür bakterinin gelişimini engeller. Bu nedenle ağızda bulunan çürük ve dişeti hastalığı yapan bakterilere karşı koruma sağlaması açısından dişler için önemlidir.

Yeşil çay keyfi

Dişetlerinin en büyük dostu yeşil çayın içeriğinde bulunan katesin maddesi, ağızdaki bakterilerin yok olmasına ve plak oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Dişeti hastalıkları mutlaka ciddiye alınmalıdır; çünkü diyabet, kalp ve damar hastalıklarının ilerlemesiyle bağlantılıdır. Yeşil çay, dişeti kanamalarını azaltan sağlıklı bir içecek olduğundan, tüketilmesi dişler için faydalı olacaktır.

Şekersiz sakızı patlatın

Sakız çiğnemenizi öneriyoruz, evet. Ama bu sakız kesinlikle şekersiz olmalı! Çünkü şekersiz sakız çiğnemek diş plaklarının ve çürüklerin oluşumunu önler, diş minesindeki mineral bozuklukları onarır, diş lekelerinin oluşumunu önler, olanları azaltır. Ayrıca vücuttaki en güçlü savunma mekanizması olan tükürük salgısını da artırır.

Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim canımcım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst