Dış Gebelik Nedir?

Katılım
12 Ekim 2021
Mesajlar
18
Tepki
8
Puan
3
Yaş
40
Konum
Ankara
Genel durumda döllenme evresini geçiren yumurta falloptan geçerek rahmin içine girmektedir. Fakat bu tüplerde önceden yaşanmış çeşitli sebeplerden dolayı tıkalı veya hasarlı gibi olaylar yüzünden döllenen yumurta ileri gitmeme durumunda rahme ulaşamaz. Takılıp kaldığı yerde tutunur ve kendini orada geliştirmeye başlar. Falda tipleri bebeğim gelişmesine Zorlayacak kadar dar oldukları için, gebelik durumu olması gerektiği gibi olmamaktadır.

Dış gebelik dediğimiz olay fallop tüplerinde tek bulunmaz, döllenen yumurta değişik yerlere de yerleşerek dış gebelik olayının olmasına neden olabilir. Yerleşebileceği yerler rahim boynu, yumurtalık, sezeryan kesesi ve karındır.

Bir gebede gebeliğin yaşandığını fark edemez ve olaya müdahale etmez ise bir yere yerleşen embriyo kendine orada geliştirip büyüyüp aşırı esnemesinden dolayı gebelik durumunu yaşayan kişinin damarlarının yırtılması veya patlamasına sebep olmaktadır. Bu durumda gebenin tüpleri tamamen zarar görür veya ağır hasar alabilir. Bu durumda karın ağrısı veya kanama olayları meydana gelmektedir. Kanama olayı olmazsa gebenin ölümüne sebep olabilir.

Alıntıdır ve doktor tavsiyesi değildir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst