Diş eti Kanamaları icin Pratik Bitkisel Formüller

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretir. Bakteri plağı denilen bu birikintiler diş çürüklerinin ve diş eti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluştururlar. Bakteri plağının içinde üreyen miroorganizmalar şekerli gıdaları parçalayarak asit üretirler. Ve bu asit dişi küçük bir bölgeden başlayıp giderek büyüyen bir şekilde çürütürür. Daha ileri safhalarda çekim kaçınılmaz olabilir. Diş eti iltihabınınilk belirtisi diş etindeki kanamalardır. Dişetlerinde renk, şekil bozukluğu ve ağız kokusu ile kendini daha da belli eder. Diş eti iltihabının neden olduğu diş kayıpları, çürüklerin neden olduğu diş kayıplarından çok daha fazladır. Sağlıklı diş eti açık pembe renktedir.

Pratik Bitkisel Formüller:

* 1 bardak suya 10 gr taze veya kuru ceviz yaprağı ve cevizin dış kabuğundan konur. 5-10 dakika kaynatılıp bu suyla ağız çalkalanır.
* Atkuyruğu otu 10 dakika kaynatılır. Bu suyla ağız çalkalanır.
* Hatmi kökü çiçeği ve yaprağı kaynatılır. Elde edilen suyla gargara yapılır.
* 250 ml. kaynar suya 2-3 çay kaşığı papatya atın ve 10 dakika dinlendirin. Süzerek yemeklerden sonra ağzınızı bu suyla çalkalayın.
* 250 ml. kaynar suya 2 çay kaşığı kuru nane karıştırarak hazırlayacağınız çayı içebilir yada ağzınızı bu çayla çalkalayabilirsiniz.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst