Diş dostu SÜT

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
İçerdiği bol miktarda kalsiyum ve mineralle süt ve süt ürünlerinin diş dostu olduğunu kaydeden diş hekimleri, hamilelerde günlük bir bardak süt tüketiminin doğan bebeğin sağlıklı süt dişlerine kavuşmasını sağladığını belirttiler.

426-dis-dostu-sut.jpg


Dişlerdeki problemlerin büyük sağlık sorunlarına yol açmaması için çocuğun diş bakımına anne karnında başlanması gerektiğinin üzerinde duran diş hekimleri, süt dişlerinin oluşumunun bebek henüz anne karnındayken başladığından, annenin alacağı besinlerin çok önemli olduğunu savunuyorlar.

Diş hekimleri, süt ve diş sağlığı ile ilgili şu görüşler üzerinde duruyor:

"Özellikle süt, kalsiyum ve diğer mineralleri içerdiği için önemlidir. Anne adayı her gün bir su bardağı süt tüketmelidir. Çocuklar da bebeklik dönemlerinden başlamak üzere süt ve süt ürünleri ile beslenmelidir. Direnci zayıf olan dişlerin çürüme ihtimali fazladır. Çünkü bakteriler kolayca yerleşebilir. Daha sonra çürük derinliği artış gösterebilir. Ağızdaki derin çürükler birer mikrop fabrikasıdır. Burada üreyen bakteriler vücudun her tarafına kan dolaşımı ile ulaşır. Kalp, eklem ve pankreas gibi organlarda kalıcı hastalıklara neden olur.
Ayrıca şiddetli baş ve kulak ağrılarına yol açar. Bu yüzden süt ile beslenmeye önem vermek gerekir."

Alıntıdır!
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
ilkokulda getirirlerdi her sabah zorla icerdik simdide istemiyorum.:protesto:
peynir yogurt tüketiyorum sütüde sabah gevregi ile iciyor gibi oluyorum :utandim:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Valla bende sabah mısır gevreğiyle yiyiyorum. Sade içemem mesela illa Nesquik olacak. :kahve: İçimi bulandırıyor öbür türlü :uyku:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst