Dış cephe kaplamada bilinmeyenler

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Artan sokak yaşam gürültüsü,
dis0017a.jpg


istikrarsız geçen mevsimler, aşırı sıcak, soğuk hava ve yağışlar ev sakinlerini yeni ve kalıcı önlemler almaya zorluyor.

dis0017b.jpg


Bunlardan bir yenisi de yıllara meydan okuyan, iklim koşullarına dayanıklı, yeni vinil dış cephe kaplamasıIsınma ve serin havanın sağlanmasında artan maliyetler, bina cephelerinde iklim şartlarından oluşan kirlenmeler, çatlaklar ve buna bağlı yıpranmalar düşünüldüğünde uzun süre bakım gerektirmeyen, dayanıklı, ekonomik cephe kaplamalarına ihtiyaç duyuluyor.

Sık sık boyanan dış cephelerde sadece görüntü estetiği sağlanırken, güneş ve nemle oluşan yüzey kabarmaları, sıva dökülmeleri, renk solmaları boyalı cephelerde sürekli yeni masraf çıkarıyor. Islanan cephe yüzeyleri bina içine nem yaparken, güneş gören yüzeylerde binanın ısınması içeriye etki yapıp geç soğumaya neden olan sıcaklığın yayılması, güneş etkisini kaybettikten sonra bile bina içinde ki yaşamı olumsuz etkiliyor. Tüm bu sorunlara çözüm olarak uygulanmaya başlanan Pak Siding vinil dış cephe kaplaması binaları sıcak ve soğuktan, nemden, gürültüden izole edip huzurlu, ekonomik, estetik ortamlar sağlıyor.

Vinil ile kaplanan yüzeylerde cepheye vuran güneş, yağmur, soğuk rüzgarları kaplama malzemesi karşılarken arada kullanılan diğer malzemeler bina koruması yapıyor. Bu şekilde oda ısıtma ve soğutması için kullanılan enerji için tasarruf sağlanırken bina çevresinde oluşan rahatsız edici ses ve gürültü kirliliğinden olumsuz etkilenme azalıyor. Estetik ve yenilenmiş görünüme kavuşan binalar için uzun ömürlü bir koruma sağlanıyor. Buna bağlı olarak son yıllarda başarılı bir uygulama ile yaygınlaşan vinil Pak Siding dış cephe kaplama ile modern, estetik, pratik yaşam kalitesinde artış gözleniyor.

Merkezi Konya da bulunan dev tesislerde üretilen malzeme İstanbul, İzmir, Ankara, Konya bölge müdürlükleri ile yurt geneline yayılırken Ortadoğu, Asya, Avrupa ülkelerinin aradığı, 2000 yılından itibaren Rusya da da üretimine başlanmış.

Özellikler:
Uzun ömürlü olan Pak Siding malzemesi bakım ve onarım gerektirmediği gibi kolay temizlenme özelliğine sahip, yıllar sonra bile ilk gün güzelliğini koruyor. Estetik ve modern görünümü ile bulunduğu alanı güzelleştirirken tuğla, beton, ahşap veya çelik konstrüksiyon üzerine tek yada çok katlı binalarda kolay nakli ve kısa süreli montajı ile tercih ediliyor.

Bilhassa Amerika'da zorlu hava şartlarına göğüs geren, güneşten gelen ültraviyole ışınlarına karşı dirençli olan malzeme ses ve ısı yalıtımı sayesinde ısıtma, soğutma masraflarını minimuma indirerek daha sessiz huzurlu iç atmosferler sağlıyor.

dis0017.jpg


Değişik ihtiyaçlar için çeşitli renk ve seride üretilen Park Siding evin tarzına, yapısına, kullanıcının zevkine göre belirleniyor. Clasik, Prestige ve Elegant serisine sahip malzemede renk, desen, ve doku farkları bulunuyor.

Kaplama işlemi
Beyaz, kirli beyaz, bej, krem, sarı, gri, yeşil, pembe, mavi, toprak, ten, renk seçenekli, hafif, pratik, kolay taşınma, kaplandığı alanda binanın nefes almasını sağlayan, her türlü hava koşulunda montajı kısa sürede yapılabilen, her detayı çözümleyecek profil seçeneğine sahip olan malzeme kaplanacak yüzeye göre hesaplanıp taşınıyor. (Tüketiciler için özel renk üretme imkanı varsa da, yardımcı profil, dikey kaplamalarda standart renk beyaz kullanılıyor).

Duvar, hava sirkülasyonunu sağlayan özel nem ve buhar dengeleyici, yalıtım malzemesi, ahşap çıta ve Pak Sidink malzemesini kaplamak üzere bina cephesine ****l iskele kuruluyor.

Gerekiyorsa, yüzeyde bulunan monte edilmiş klima gibi malzeme çıkarılıyor veya çıkarmadan çevresi kaplama yöntemi uygulanıyor. Fırınlanmış ve karınca, kurt, böcek gibi haşarıya karşı özel ilaçlı maddeyle kaplanarak ömrü uzatılmış 3x5 cm enindeki (Empireli) çam ağacı kalaslar 8 cm lik vidalarla matkapla delinen yüzeye 5 cm dübel takılarak 50 cm aralıkla vidalanıyor.

Yüzeye sağlamca monte edilen ağaç şerit kalaslar arasına ısı, ses kaybına karşı standart ebatlı strafor yüzey maddesi sıkışma ile aralıksız konarak kaplanıyor. Ahşap malzeme ile aynı seviyede olan strafor üzerine bu defa binayı dıştan gelen neme karşı korurken, aynı zamanda içerde oluşabilecek buharlaşmayı dışarı geçirebilen, böcek ve haşarının yüzeyde yuva yapmasını, yerleşmesini önleyecek ilaçlı, hava geçer, su geçmez, birden alev almaz, muşambalı özel kumaş (Taybek) zımbalanıyor. Son kaplama malzemesi vinil Pak sidink yerine uygun ölçüde göre kesilerek birbirine yukardan aşağı kelepçe sistemi ile sıkıca geçmeli olarak kaplanıp 3 cm lik paslanmaz vidalar kullanılarak vidalanıyor.

Bu kaplama sırasında pencere pervazları, kapı çevresi sert plastik, yardımcı aparat ve profillerle kapatılıp, köşeler rozet adı verilen köşebentler ile gönyelenerek, sabitleniyor. Kapı, pencere üstlerine söve, altlarına şerit J kanalı konuyor, saçak altı için sovit, süslü profil malzemesi kullanılıyor. Tüm kaplama işi bittikten sonra bu defa cephe, iskele sökülmeden önce yukardan aşağı tüm delik ve kaplama aralıkları böcek, su damlası girmemesi için silikonla doldurularak hiç açık nokta bırakılmıyor.

Usta Gözüyle
6 yıldır dış cephe kaplama işi ile uğraşan Hüseyin Çay ev sahipleri binaları korumada vinil kaplamaya yöneldiklerini, bu yöntemde kullanılan malzemenin koku yapmayan, hafif, göze hoş gelen görünüşü ve büyük tasarruf sağlaması nedeniyle tercih edildiğini belirtiyor. Yağış olmadığı yılın her günü ekibi ile kaplama işi yapabildiklerini söyleyen Kaplama Operatörü Hüseyin Çay bu uygulamada yakıttan % 40 tasarruf sağlandığını, hızlandırılmış yaşlanma uygulanan malzemenin tüm testler sonunda 50 yıl bozulmadan dayanma görevi yapabileceğini belirtiyor.

Kent içi binalarda olduğu kadar yazlık evler ve konaklama tesislerinde de tercih edilen kaplama sisteminde, bina cephesinin konumu ve durumuna göre metre kare üzerinden fiyatlanıyor. Kaplama yapılacak yüzeylerde çok pencereli cephelerin uğraştırdığı, çıkıntılı yüzeylerde kesilmelerden doğan malzeme kaybı olabileceği, yerine göre iskele kurulmada yaşanan zorluklar göz önüne alınırken kaplamada ortalama 40- 45 milyon + KDV fiyat uygulanıyor. 300 metre kare cepheler 15 gün içinde, 100 metre kare yüzeylerde 4 günde bitirilip iskele sökülüyor.

İstanbul'da 20 -25 firmanın kaplama yaptığını anlatan Hüseyin Çay son iki yıldır Amerika'dan sonra Türkiye'de de ilginin artığını, bunda TV reklamlarının etkisinin de olduğunu vurguluyor.

Sopar PVC kapı-pencere sistemleri ve aksesuarları firma yetkilisi Şeref Boyraz, yeni üretilen taş, tuğla, mermer görünümlü malzemelerle veya iki farklı renk vinil kaplamayla binaya uyumlu baca kaplamaları da yapabildiklerini, bu sayede PAK Siding ile giyinen binalar doğa şartlarına karşı korunurken estetik görünümleri ile itibar ve prestij kazandıklarını belirtiyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst