Diş bakımı, Diş Macunları, Diş fırçaları

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çürükler, tartar, dişeti iltihabı ve sürekli tekrar eden diş rahatsızlıkları, maalesef ağız bakımı ve diş sağlığına yeteri kadar önem vermediğimizi gösteren belirtiler. Yapılan bir araştırmada, tüketicilerin yüzde 50'si zaman bulamadığı için dişlerini düzenli olarak fırçalamadığını belirtiyor. Bu nedenler arasında diş macununun tadını sevmemek, diş fırçalamaya gerek görmemek, dikkatsizlik, unutkanlık ve hatta diş macunu ve fırçası gibi diş bakım malzemelerine sahip olmamak bulunuyor.

teeth-main_full22.jpg


İhtiyaca göre diş macunu
Sadece yurtdışında değil, ülkemizde de diş macunları, özelliklerine göre büyük çeşitlilik gösteriyor. Hepsi formülleri ve etkileri ile birbirinden ayrılıyor. Dişleri beyazlatan, diş çürümelerine karşı koruyan, uzun süre ferahlık veya tam koruma sağlayan diş macunları farklı beklentilere sesleniyor.
Aslında sağlıklı dişler için alternatif çok, işlem basit: Uygun diş macunuyla düzenli olarak dişleri fırçalamak!

Hamilelikte dişlere dikkat!
Hamilelik döneminde kadınların tüm vücudunda olduğu gibi, dişlerinde de bir takım değişiklikler meydana geliyor. Diş taşı oluşumunu artıran bu değişimin temelini, hamilelik döneminde ös****** ve progesteron salgılarının artması oluşturuyor. Eğer önlem alınmazsa, diş taşları dişeti iltihabına neden oluyor. İltihaplanma sonucu dişeti kızarıyor, şişiyor, hassaslaşıyor ve sık sık kanama meydana geliyor. İltihaplanma, eğer müdahale edilmezse, ağız içinde kist oluşmasına yol açıyor. Bu kistler normalde kendiliğinden yok oluyor, ama çiğnemeyi ve dişlerin sağlıklı bir şekilde fırçalanmasını engellerse, diş hekimi operasyon kararı alabiliyor.

Hamilelik döneminde diş eti iltihaplanmasına karşı alınabilecek en etkili tedbir, ağız ve diş sağlığına özen göstermektir. Bunun için dişleri günde en az iki kez ve mümkünse her yemekten sonra fırçalamak gerekir. Bu dönemde iyi beslenme elbette dişler için de önemli. Özellikle hamilelikte daha sağlıklı ve güçlü dişler için C ve B 12 vitaminlerinin bol bol alınması gerekir.

Bunun yanı sıra, hamilelik döneminde diş hekimine daha sık kontrole gitmek, diş taşı oluşumuna erken müdahele edilebilmesini sağlar. Bu şekilde dişetlerinde olası bir iltihaplanmanın ve daha ileri boyutlarda kist oluşumunun önüne geçilebilir.

Alıntıdır!
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Çok düzenli diş fırçaladığım söylenemez

ama neyseki dişlerim düzgün sakızdan dolayı olabilir snaırım

bekarken çok çiğniyordum şekersiz sakızı
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
6 ayda bir dis kontrolüne gitmek gerekiyormus ama dis doktorunda cok korkuyorum :iyyyy:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Benimde gitmem gerek dişçiye. 6 ayda bir gitmek gerekiyor; ama dişçilerde çok pahalı ya :ates:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst