Diriliş "Ertuğrul" - TRT1

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.016
Tepki
1.224
Puan
113
Yaş
39
Konum
istanbul
32.bölüm


Ani bir Moğol baskınıyla büyük kayıplar veren ve obaları talan edilen Kayı Obası, Dodurga Obası'na sığınır. Ama Moğol orduları, değil küçük Oğuz boylarını , hiç bir sınırı tanımayarak, bütün Anadolu topraklarını ele geçirmek istemektedir. Noyan'ın alplerin içine kadar soktuğu Moğol ajanları obada fitne çıkarmaya çalışırken, siyası hırsları ve küçük hesaplarıyla hareket eden oba beylerinin ise tehlikenin büyüklüğünden haberi yoktur.

Baş alplikten çıkarılan Ertuğrul gene de vazgeçmez. Elindeki yarası henüz iyileşmemesine rağmen harekete geçer. Fakat ilk olarak hain'lerle karşı karşıya gelir.
 
OP
Ev Kedisi

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.016
Tepki
1.224
Puan
113
Yaş
39
Konum
istanbul
Ertuğrul, herkesten gizli olarak, en güvendiği alplerinden birini, karşı tarafa yani Moğol tarafına sızdırmayı başarır. Böylece onların adımlarını önceden görebilecektir.

Obadaki hainlerin kim olduğu ise henüz bulunamamıştır.
Ertuğrul Bey, obadan sürülmüş olsa da, yapılmaya çalışılan oyunların hepsinin farkındadır.
Bu arada Aytolun Hatun'un sinsi entrikaları, Tuğtekin'in zalimlikleri günden güne artmaktadır.
Kayı boyu, Dodurga Obası'nda boynu bükük ve çaresiz bir bekleyiş içindedir.

Ertuğrul bir rüya görür ve artık emaneti almanın zamanının geldiğine kara verir.
İçerisinde ne olduğunu merak ettiğimiz o emaneti almak üzere, onu gömdüğü yere gider.
 
OP
Ev Kedisi

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.016
Tepki
1.224
Puan
113
Yaş
39
Konum
istanbul
Abdurrahman Noyan'ın yanında akıllıca hamleler yapmış, kervansarayda yapılan çarpışmayı gizliden sabote ederek, Selçuklu Sultanı'nın vezirinin Moğollar tarafından kaçırılmasını engellemiştir.
Bu sürpriz konuk obaya vardığında ise, Ertuğrul'un baş alplikten alındığını görür ve derhal bu yanlıştan cayılmasını emreder.
Çünkü büyük savaş yakındır ve Noyan savaş öncesi, obalardaki alpleri zayıflatmak için oraya gönderilmiştir. Onunla en iyi mücadeleyi yapacak kişi Ertuğrul Bey olacaktır.

Obanın toplum hayatında ise Tuğtekin'in Gökçe ile evlendirilip kardeşliğin pekiştirilmesi gündemdedir.
Selcan kardeşinin Tuğtekin'le evlenmesinin kötü sonuçları olacağını düşünmektedir. Ama kimseye sözünü geçiremediği için ve belki biraz da Gökçe Ertuğrul aşkından vazgeçer diye susmaya karar verir.
Bu arada Aytolun Hatun kendisi gibi fettan olan yeğeni Goncagül'ü yanına getirtir. Onu Gündoğdu Bey ile evlendirme planı yapmaktadır. Amacı Selcan'dan kurtulup herkesi etkisi altına almaktır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst