Dioskorides S-038 VFK Yeşil Çaylı Bitkisel Karışım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Dioskorides Yeşil Çaylı Bitkisel Karışım

Vegetal Mix With Grean Tea

Ürün Kodu : S-038 - VFK

Fazla Kiloların Atılması, Sağlıklı Kilo Kontrolü, Aç kalmadan zayıflama, yorgun bitkin düşmeden zayıflama

Funda bitkisinin içeriğindeki rheaddine ve glikozidlerden arbutin ve erikolin, mayıs papatyası bitkisindeki fosforik asit, zerotin, sitearin, bisabolol, biberiye bitkisindeki monoterpenler ve terpenoid oksitler, rezene bitkisindeki %6'ya kadar eterik yağ (foeniculi), %50-60 anethol (tatlılık veren madde) ve %20 d-fenchon, anasonasidi ve foeniculin biokimyasal maddeleri sayesinde alınan gıdaların bağırsakta atımını erkenleştirir, içerdiği liflerden ötürü bağırsaklardan geç atılarak tokluk hissi verir. Fazla kiloların atılmasına yardımcı olur.

Kullanım

Gıda takviyesi olarak günde 3 kez, yemekten önce 2'şer tablet alınması önerilir.

İçindekiler

Rosmarinus Officinale (Biberiye) : Bitkide tanen, acı madde, reçineler, organik asitler, glikozidler ve uçucu yağ bulunmaktadır. Biberiye yağı yaklaşık 200 kadar ana madde taşır. Bunlardan bazıları aliphatic maddeler, monoterpenler, sesquiterpenler, terpenoid oksitler gibi. Biberiye yaprakları idrar söktürücü, kabız, hazım sistemi uyarıcı, safra arttırıcı ve haricen ise yaraların tedavisinde kullanılmaktadır. Bitki beyin tarafından üretilen asetilkolin adlı bir kimyasalın parçalanmasını önleyen acetyleholinestrase adlı kimyasallar üretir. Bunun sonucu olarak da biberiye bitkisi vücudu zinde tutar, unutkanlığı da önlemektedir.

Calluna Vulgaris (Funda Çalısı) : Funda bitkisinin çiçeklerinde ve yapraklarında tanen, uçucu yağ, şekerler, rheaddine, anthocyan ve glikozidlerden arbutin ve erikolin maddeleri bulunur. Bu maddeler idrar yollarını dezenfekte eder, böbrekteki kumu ve taşı düşürür. Ayrıca idrar söktürücü ve kabız etkiye sahiptir. Egzema rahatsızlıklarında da kullanılmaktadır. Vücuda alınan gıdaların hızla dışa atılmasını sağladığı için kilo alımını önler.

Thymus Serphyllum (Kekik) : Kekikte uçucu yağlar, Phenol ve saponin bol miktarda bulunur. Bu maddeler anemi, felç, alkolü bırakmada vücuttan atmada, astım, sara ve varis tedavisinde kullanılır.

Camellia Sinensis (Yeşil Çay) : Camellia sinensis yapraklarından elde edilen çay. Aynı bitkiden elde edilen siyah çay için yapraklar yavaş yavaş kurutulur, yeşil çay ise yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile elde edilir. Siyah çay kurutulurken oksijenle tepkimeye girer, yeşil çayın ise tepkimeye girmesine izin verilmez. Her iki çayda da kafein bulunmaktadır, ancak yeşil çaydaki kafein oranı daha düşüktür. Siyah çayın da, yeşil çayın da antioksidan özellikleri vardır, ancak daha az işlem gördüğü için yeşil çaydaki antioksidan miktarı daha fazladır.

Foeniculum Vulgare (Rezene) : Bitki aromatik kokulu, hafif yakıcı ve tatlımsıdır. Bitkinin her tarafında özellikle köklerde %6’ya kadar eterik yağ (foeniculi) bulunur. Bunun %50-60’ı anethol (tatlılık veren madde) ve %20’ye kadarı d-fenchon’dur. Ayrıca bitkide anisaldehit, anesketon, isoanethol, camphen, d-limonen, anasonasidi ve foeniculin bulunmaktadır. Yaprak ve meyvelerinde uçucu yağ olan fennel bulunur. Fenchon meyveye karakteristik bir koku ve tat verir. Kökte yüksek oranda apiol bulunur. Taze halde B-caraton, C vitamini ve kül bulunur. İdrar söktürücü, sindirimi kolaylaştırcı, süt arttırıcı, gaz çıkartıcı, kalp çarpıntısını giderici olarak kullanılmaktadır. Meyvesinin uçucu yağından balgam söktürücü ve öksürük kesici olarak faydalanılmaktadır.

Salvia Triloba (Anadolu Adaçayı) : Bitkide uçucu yağlar, triterpenler ve flavon türleri bulunmaktadır. Bileşiminde bulunan maddelerle kadınlarda os****** hormonunu yükselttiğinden bayanlarda cinsel gücü arttırır, karşı cinse karşı soğukluğu giderir. Bitkinin meyvesinde bulunan cinecoli viticin, casticin, aucubin ve agnusidten aktif maddeleri kadınlarda afrodizyak etki yaparak cinsel güçlerini arttırır. Bu nedenle hormonal işlevlerden kaynaklanan ağrılı adetlerde, vücudun aşırı yorgunluğunda ve sesin kalınlaşmasında yararlıdır. Özellikle menopoz dönemi başlangıcında oluşan bedensel değişimleri normale dönüştürür.

Matricaria Chamomilla (Mayıs Papatyası) : Bitkinin içeriğinde eterik yağlar, acılık maddeler, yağ, fosforik asit, tuzlar, organik asitler, ayrıca zerotin, sitearin, bisabolol, chamazulen, anoletherpolyn, palmistin, linorol asit, chalin, triakotan, salisilik asit, elma asidi, kalsiyum ve umbelliferon-methyl eter içerir. Bitkinin çiçeklerinden yararlanılır. İltihap kurutucu, sakinleştirici, kramp çözücü, gaz çıkarıcı, mide ülserini iyileştirici, egzemaya karşı kullanılır. Kramp çözücü özelliğinden dolayı bel fıtığı omurlarını rahatlatarak sancıları dindirir, omurların dışına çıkmış sinirleri eski haline getirir.

Rosa Canina (Kuşburnu) : İçi tüylüdür ve çok sayıda tohumu vardır. Sonbaharda olgunlaşır. C vitamini açısından dünyanın en zengin meyvesidir. Taze olarak tüketildiği gibi kurutularak da kullanılır. Çayı yapılır. Ülkemizin hemen her yerinde yetişir. Yabangülü, itburnu, itgülü, gülelması gibi adlarla da bilinir.

Panax Ginseng (Ginseng) : Bitki ginsenosit adı verilen triterpenik saponositler, panaxosidesitler, panaxatnol, D grubu vitaminler taşımaktadır. Ginseng, Çin tıbbının çok meşhur bir bitkisidir. Bitkinin kan basıncını düzenleyici, kalp kuvvetlendirici, kolestrol seviyesini düşürücü, merkezi sinir sistemini uyarıcı ve özellikle yorgunluğu giderici özelliği vardır. Ayrıca iştah açıcı ve cinsel gücü kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Ginseng'in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür. Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artıran bir bitkidir ve fiziksel ve mental (zihinsel) dayanıklılığı artırır.

Ginseng'in uzun bir süreden beri, özellikle erkeklerin üretkenliğini, erkeklik hormonu (testesteron) ve sperm miktarını, cinsel gücünü ve dolaşım sistemlerini (özellikle prostata karşı) olumlu bir şekilde etkilediği de düşünülmektedir. Ginseng'in kadınlar üzerindeki beynin hafıza (bellek) merkezlerini uyarıcı etkisinin bulunması ise yenidir.

M.S 1. yüzyıla ait bir Çin metnine göre; Ginseng, zihni güçlendirici, irfan ve bilgeliği artırıcı bir şifalı bitki olarak tanımlanmakta ve düzenli kullanımının yaşam süresini artıracağı belirtilmektedir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst